Olet täällä

Sucrokselle kunniamaininta ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä energiatehokkuustyöstä

Energiavirasto ja Motiva ovat myöntäneet Sucros-konsernille kunniamaininnan ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä energiatehokkuustyöstä ja tunnollisesta sitoutumisesta energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008 – 2016.

Valintaan ovat vaikuttaneet energiatehokkuussopimuksen 2008 – 2016 hengen mukaisen 9 % energiasäästötavoitteen saavuttaminen energiavaltaisen teollisuuden toimenpideohjelmassa, energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttaminen ja raportointi useana vuonna, suunnitelmallista energiatehokkuustyötä tukevan tehostamissuunnitelman laatiminen sekä liittyminen uudelle Energiatehokkuussopimuskaudelle 2017 – 2025.

- Tämä tunnustus on arvokas palkinto hyvästä työstä, jota olemme energiatehokkuuden edistämiseksi tehneet. Saavutimme menneellä energiatehokkuuskaudella jopa suuremman kuin tavoitteena olleen 9 % energiasäästön tuotannon ominaisenergiankulutuksessa, tunnustuksen vastaanottanut tuotantojohtaja Sune Berghäll kertoo.

Esimerkkinä energiansäästötoimenpiteistä voi mainita molemmilla tehtaillamme toteutetut haihduttamon tehostamisinvestoinnit, joilla saavutettiin yhteensä yli 20 GWh:n säästöt vuositasolla. Tämä määrä vastaa noin 1 500 tonnia polttoöljyä.

- Tavoittelemme kannattavaa ja kehittävää kasvua, ja tähän kokonaisuuteen energiansäästötoimenpiteet sopivat erinomaisen hyvin, sillä ne sekä alentavat tuotantokustannuksia että vähentävät päästöjä, Sune Berghäll toteaa.

Edellä mainitut tehostamistoimenpiteet ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme yli 5 000 tonnia, mikä vastaa noin 600 öljylämmitteisen omakotitalon vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Olemme liittyneet mukaan myös seuraavalle Energiatehokkuussopimuskaudelle vuosille 2017 – 2025 ja siten sitoudumme pitkäjänteiseen tehostamistyöhön myös jatkossa. Lisäksi meillä on käytössä Energiatehokkuusjärjestelmä (ETJ+), ja sen ansiosta meillä on systemaattinen tapa hakea energiasäästökohteita. Energiatehokkuuden ja ympäristön suojelun parantaminen on asetettu tavoitteeksi koko Nordzucker-konsernissa.

Tunnustus julkistettiin 15.6. Energiatehokkuussopimusten juhlaseminaarissa Finlandia-talolla. Palkintoa olivat vastaanottamassa tuotantojohtaja Sune Berghäll sekä projektipäälliköt Samuli Toivanen ja Hans Nurmi.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä