Kylvöalojen muutokset voi ilmoittaa Vipu-palvelussa 15.6.2015 asti

Viljelijä voi ilmoittaa tukihaun jälkeen tehdyt kylvöalamuutokset sähköisesti Vipu-palvelussa (vipu.mavi.fi). Muutosilmoituksen voi tehdä 15.6.2015 asti.

Kylvöjen suhteen säät ovat olleet haasteelliset ja muutoksia kylvöaloihin on todennäköisesti jouduttu tekemään. Viljelijä voi ilmoittaa tukihaun jälkeen tehdyt kylvöalamuutokset sähköisesti Vipu-palvelussa (vipu.mavi.fi). Muutosilmoituksen voi tehdä 15.6.2015 asti. Sähköinen muutosilmoitus nopeuttaa kyseisten hakijoiden hakemusten käsittelyä kunnassa. Se myös vähentää virheiden mahdollisuutta.

Sähköisesti muutoksia ilmoitettaessa palautetaan aina kaikki tilan perus- ja kasvulohkotiedot, vaikka vain osaan lohkoista olisi tullut muutoksia. Kasvulohkotiedot voi esitäyttää Vipu-palvelussa jätettyjen päätukihaun perusteella.

Muutoshaun ajan vipuneuvoja on käytettävissä. Vipuneuvojaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi kesantojen määrän ja ympäristökorvauksen oikeiden kasvikoodien tarkistamisessa. Sähköistä muutosilmoitusta tehdessä on myös hyvä tarkistaa, täyttyvätkö viherryttämisen ehdot kasvien muuttamisen jälkeen.

Palautettu muutosilmoitus kannattaa tulostaa tai tallentaa. Kevään aikana ilmoitetut kasvulohkojen rajat ovat nähtävissä Vipu-palvelussa syksyllä, mutta tulosteita voi tarvittaessa pyytää jo aiemmin kunnasta.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja