Olet täällä

EU:n komissiolta uusia sääntöjä pysyvistä nurmista

EU:n komissio on antanut uusia sääntöjä EU:n suoriin tukiin kuuluvan viherryttämistuen pysyvistä nurmista. Uudet tulkinnat tulevat muuttamaan joiltain osin nurmivuosien laskentaa. Nurmi voi jatkossa muuttua pysyväksi myös ympäristökorvausnurmen jälkeisenä vuotena, jos ala on edelleen nurmella.

EU:n komissio on antanut 16.7.2015 pysyvää nurmea koskevan työasiakirjan. Jatkossa sovelletaan tämän työasiakirjan mukaista ympäristökorvausnurmia sekä ekologisen alan viherkesantoa koskevaa nurmivuosien laskentaa. Ympäristökorvauksen ehtojen mukaiset nurmialat jäädyttävät jatkossa nurmivuosien kertymisen olemassaolonsa ajaksi. Aiemmin on Suomessa tulkittu, että tietyt ympäristökorvaukseen kuuluvat nurmialat katkaisisivat kokonaan nurmivuosien kertymisen ja nollaisivat laskennan. Tällaisia aloja ovat ympäristösitoumuksen antaneilla tiloilla mm. luonnonhoitopeltonurmet, suojavyöhykenurmet, viherlannoitusnurmet ja monivuotiset ympäristönurmet.

Vastaava menettely koskee työasiakirjan mukaan myös viherryttämistuen ekologisen alan viherkesantoa. Ekologista alaa voi olla vain Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla sijaitsevilla tiloilla.

Työasiakirjassa on lisäksi seuraavat tulkinnat, joita sovelletaan Suomessa vuodelle 2015 ja myös jatkossa: siementuotantonurmia ei lasketa mukaan pysyvän nurmen alaan eikä puhdasta apilakasvustoa katsota nurmeksi.

Maaseutuvirasto tiedottaa tarkemmin syksyllä työasiakirjan toimeenpanon vaikutuksista. 

Lue koko tiedote täältä

 

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä