UPM ja Yara kehittävät yhteistyössä kierrätyslannoitetta

Ympäristöministeriön Ravinteidenkierrätysohjelma (Raki2) on myöntänyt rahoituksen UPM:n ja Yara Suomi Oy:n yhteishankkeelle, jolla edistetään ravinteiden kierrätystä.

Ympäristöministeriön Ravinteidenkierrätysohjelma (Raki2) on myöntänyt rahoituksen UPM:n ja Yara Suomi Oy:n yhteishankkeelle, jolla edistetään ravinteiden kierrätystä. Hanke keskittyy sellu- ja paperitehtaiden jätevesien puhdistamisessa syntyvän lietteen ja poltossa syntyvän tuhkan sisältämien ravinteiden hyödyntämiseen viljelyssä.

- Kehitämme yhdessä UPM:n R&D-tiimin kanssa ravinneratkaisua, jossa kierrätys- ja kivennäisravinteiden suhde on oikea, Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen kertoo. Työtä tehdään UPM:n tutkimuskeskuksessa Lappeenrannassa ja Yaran Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä.

- Kierrätyslannoitteet eivät sellaisenaan sisällä ravinteita oikeassa suhteessa kasvien tarpeisiin nähden ja siksi niitä täytyy täydentää kasveille helposti käytettävissä olevilla kivennäislannoitteilla. Näin varmistetaan, että ravinteet siirtyvät kasveihin kasvukauden aikana eivätkä jää pellolle ja huuhtoudu sieltä vesistöihin, Räsänen jatkaa.

Lue asiasta lisää täältä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja