Olet täällä

Tautien torjunta on ehdoton panostus tämän kesän kasvustoille

Vehnä on hyvässä kasvussa ja kohta tähkällä. Tautiruiskutus on hyvän sadon kannalta tärkeää, esimerkiksi viime vuoden ruiskuttamattomat vehnät olivat satotasoltaan ja erityisesti laadultaan huonohkoja. Paras nettotulos tautiruiskutuksella on saatu usein kun tautiaine ajetaan tähkälle, tällöin suojataan lippulehden lisäksi tähkä taudeilta riittävän pitkäksi ajaksi. Nyt kun osassa maata kasvukausi on jäljessä ja pohditaan millaisia tautiainemääriä uskalletaan käyttää ettei puinti viivästy liikaa, on hyvä kuitenkin muistaa tautiruiskutuksen hyöty ja tehdä ruiskutus. Tautiaineen määrää, erityisesti strobien osalta voidaan tällaisissa tapauksissa laskea, ja laittaa suhteessa enemmän triatsolivalmistetta (esim. Prosaro, Proline Xpert),jotka eivät viherrytä kasvustoa yhtä voimakkaasti kuin strobivalmisteet . Pohjoisemmassa Suomessa voidaan tarvittaessa käyttää isoa määrää pelkkää triatsolivalmistetta, esim. Prosaro tai Proline Xpert 0,6-0,7 l/ha.

Ascra Xprota voidaan laittaa vehnälle 0,7 l/ha annoksella, Ascrassa on nopeasti vaikuttavaa fluopyraamia ja hitaammin vaikuttavaa biksafeenia ja protiokonasolia, jonka ansiosta valmiste vaikuttaa nopeasti jos kasvustoon on iskenyt jo taudit, toisaalta biksafeeni ja protiokonatsoli antavat pitkän suoja-ajan useita tauteja vastaan.

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä