RUISMESTARI 2017 on valittu!

Pro Ruis yhdistyksen RUISMESTARI 2017-kilpailun voittaja julkistettiin tänään juhlallisin menoin.

Pro Ruis yhdistyksen järjestämä RUISMESTARI 2017-kilpailu huipentui tänään voittajan julkistamistilaisuuteen. Fazerin Vierailukeskuksessa järjestettyyn tilaisuuteen oli saapunut suuri joukko rukiin viljelystä kiinnostuneita viljelijöitä ja maatalousalan toimijoita.

Koko kesän kestäneen kilpailun pääsponsoreina toimivat Multiva (Dometal Oy) ja Fazer Mylly. Muina sponsoreina Boreal Kasvinjalostus Oy, Yara Suomi, ViljelijänBerner, Teknos ja BKT.

Voitto veljeksille

Voittajiksi yli 20 kilpailijan joukosta nousivat Juho ja Kalle Vainio Perniöstä huikealla keskisatoennätyksellä. Veljekset pyörittävät maataloustoimintaa yhteisen yrityksensä Skotlannin Maatalous Oy:n kautta.

- Ruis on viljoista mielenkiintoisin ja arvostamme sitä, että sato menee käyttöön kotimaassa. Runsas ja laadukas sato varmistettiin monipuolisella lannoituksella ja antamalla korrensääde kolmessa eri vaiheessa, kertovat Juho ja Kalle Vainio.

Toiseksi sijoittui Oskar Tallberg Tammisaaresta, kolmanneksi tulivat Petri Sola Mäntsälästä ja Henri Huhtamaa Eurajoelta.

Voittajan valitsi Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluivat Pro Ruis ry:n, Multivan, Fazer Myllyn, Boreal Kasvinjalostus Oy:n, ViljelijänBernerin, Yaran ja Luken edustajat sekä kolme viljelijäjäsentä.

Sato, laatu ja viljelykäytänteet

Voittajien 20 hehtaarin ruispinta-alalta korjattiin keskisatona komeat 8 730 kiloa/hehtaari. Ruismestari ei kuitenkaan ollut pelkkä satokilpailu, vaan voittoon vaikuttivat myös sadon laatu ja viljelytoimenpiteet. Voittajan valinnut raati vieraili jokaisen kilpailijan tilalla kuluneen kesän aikana.

- Kilpailun kautta haluamme paitsi edistää rukiin viljelykulttuuria, myös kannustaa tuottamaan laadukasta satoa ja kiinnittää huomiota hyviin viljelykäytänteisiin, kertoo arviointiraadin jäsen Tero Hirvi Fazer Myllyltä.

Voittajille luovutettiin tilaisuuden päätteeksi kilpailun pääpalkintona erikoisvärityksellä varusteltu Multivan TR200 – peräkärry.

- Kyllä tälle käyttöä löytyy. Ruista on taas kylvössä 45 hehtaaria, tuoreet voittajat kertovat.

Ruismestari-kilpailu ratkesi. Juho ja Kalle Vainio (vas.) veivät ykkössijan, Oscar Tallberg nappasi toisen sijan.

Lisää kilpailusta Pro Ruis -yhdistyksen sivuilla.

Tutustu myös Fazer Myllyn kotisivuihin ja muun muassa ajantasaisiin hintanoteerauksiin kotimaiselle rukiille.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja