Öljykasveja kasvukaudelle 2018!

Avenan kylvösiemenvalikoimasta löytyy tulevalle kasvukaudelle satoisia kevätrypsi ja kevätrapsilajikkeita.

Avenan kylvösiemenvalikoimasta löytyy tulevalle kasvukaudelle satoisia kevätrypsi ja -rapsilajikkeita. Öljykasvit ovat tulevalle kasvukaudelle hyvä vaihtoehto monipuolistamaan viljelykiertoa. Päättyneellä kasvukaudella hyvä öljykasvisato oli monelle viljelijälle positiivinen yllätys.

Avenan kylvösiemenvalikoimassa 2018/19 hyviä vaihtoehtoja

Kylvösiemenvalikoimastamme löytyy kevätrypseistä Cordelian sekä uuden rypsilajikkeen, Synthian kylvösiemenet. Cordelia on viljelyvarma ja Suomen viljellyin rypsilajike. Uutuuslajike Synthia on ensimmäinen synteettinen rypsilajike, joka tuo mm. paremmalla korrenlujuudella ja satoisuudellaan plussaa rypsin viljelyyn.

Kylvösiemenvalikoimasta löytyy kevätrapsien osalta uutuuksia sekä vanhoja tuttuja. Valikoimamme on täydentynyt uutuuksilla: erittäin satoisalla Dragolla, aikaisella ja satoisalla Cleopatralla sekä Clearfield-viljelymenetelmän lajikkeella Solar CL. Drago ja Cleopatra olivat Avenan valikoimassa ensimmäistä kertaa viime keväänä ja kokemukset niiden viljelystä päättyneeltä satokaudelta olivat hyviä. ”Vanhat tutut”, satoisat ja viljelyvarmat lajikkeet Trapper ja Campino löytyvät myös tulevan kevään kylvösiemenvalikoimastamme.

Kylvösiemenet on peitattu Elado sekä Cruiser-peittausaineilla, joiden käyttöön on myönnetty poikkeuslupa tulevalle keväälle.

Tilaus matkaan mars!

Voit tutustua siemenvalikoimaamme, hintoihin sekä tehdä tilauksen tällä lomakkeella, tai voit olla kylvösiemenasioissa yhteydessä Avenan ostajiin. Jos uutuuslajikkeet kiinnostavat, kannattaa olla liikkeellä ajoissa ja tilata siemenet pian!

Kun teet kylvösiementen tilauksen yhteydessä öljykasvisopimuksen Avenan kanssa, maksamme 4 €/tn sopimuslisän, kun toimitat satosi. Avenan öljynpuristamo Kirkkonummella on varma toimituspaikka sadolle myös ensi vuonna! Kirkkonummen lisäksi ostamme ympäri vuoden rypsiä ja rapsia useisiin vastaanottopaikkoihin eri puolilla Suomea. Vastaanottopaikat ja ostohintamme löydät Avenakaupasta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja