Olet täällä

Kylänurmikan torjunnalla sadonlisä 1100 kg/ha

Kylänurmikka kannattaa torjua

 

Kylänurmikka on viheliäinen heinämäinen rikkakasvi, joka siementää ahkerasti ja leviää tehokkaasti pellolla. Naapurimaa Ruotsin Bayerilaiset ovat tutkineet kuinka paljon kylänurmikka itse asiassa haittaa viljelykasvia ja seitsemän vuoden kokeissa on osoitettu, että kylänurmikka vie paljon kasvutilaa, ravinteita ja vettä viljelykasvilta.

Jos kenkäsi alla on kolme kylänurmikkaa, hehtaaria kohden kylänurmikkaa on 2800 kg/ha! Ja kun ruotsalaisten seitsemän vuoden kokeissa torjuttiin kylänurmikka Hussar-valmisteella, sadonlisä oli 1100 kg/ha.

Seitsemän vuoden koetuloksien yhteenveto:

3 kylänurmikkaa jalan alla --> lohkolla 2800 kg/ha --> kun ruiskutat kylänurmikan saat investoinnin nelinkertaisena takaisin.

 

Hussar Plus on ainoa valmiste joka tehoaa kylänurmikkaan. Se tehoaa myös kaikkiin oleellisiin leveälehtisiin rikkakasveihin, ja lisäksi orvokkiin, isoon saunakukkaan, valvattiin ja luohoon.

Kylänurmikka torjutaan viljan pensomisen alussa, silloin kun kylänurmikka on vielä pientä. Tarkkaile sen taimettumista ja tee torjunta ajoissa niin estät kylänurmikan kasvun ja siementämisen.

Tekijä: 

Kommentit

JR

Mutta älä koskaan ruiskuta monitahoisen ohran kasvustoon!
Ohran kasvu pysähtyy!!!

Samankaltaista sisältöä