Olet täällä

Tehokas mutta turvallinen kasvunsäätö Ceronella

Viljan kasvu on voimakkaimmillaan lippulehtivaiheessa. Cerone kasvunsääteellä saadaan tehokas korrenkasvua hillitsevä vaikutus juuri lippulehtivaiheessa. Ceronen tehoaineen etefonin ansiosta kasvihormoni etyleeniä muodostuu normaalia enemmän. Etyleeni on luontaisestikin kasvua estävä hormoni ja esimerkiksi jyvien valmistuessa sitä muodostuu paljon. Cerone-ruiskutuksesta johtuvan runsaan etyleenin tuotannon takia korren kasvu hidastuu ja varsinkin ylimmät solmuvälit lyhentyvät. Korren seinät paksuuntuvat ja poikkileikkaus kasvaa.

Ceronen vaikutus näkyy nopeasti ja etuna nähdään myös tehoaineen toimivuus riippumatta valon määrästä. Uusissa testeissä tavoitteena on ollut turvallisesti lyhentää korrenkasvua 10-15 cm ja tämän perusteella Ceronelle on laadittu uudet käyttömäärät uusien testitulosten mukaan. Esimerkiksi rehuohralla ja kevätvehnällä annossuositus on 0,3-0,7 l/ha. Cerone on rekisteröity ohran, vehnän ja rukiin laontorjuntaan.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä