Olet täällä

Tarkkaile kirppoja öljykasveilla

Tarkkaile kirppoja öljykasveilla

Lämmin säätyyppi suosii kirppojen leviämistä rapsi- ja rypsipelloille. Kirpat voivat pahimmillaan syödä sirkkalehdet, jolloin rypsi tai rapsipelto voi jopa tuhoutua kokonaan. Kirpat leviävät pellon reunaosista , joten tarkkailu on hyvä aloittaa sieltä. Torjuntakynnys on 1 kirppa/sirkkataimi. Sopivia ratkaisuja ovat Decis Mega EW 50 annoksella 0,05-0,1 l/ha ja Sumi Alpha annoksella 0,2-0,25 l/ha. On tärkeää ruiskuttaa riittävän suurella vesimäärällä (minimi 200 l/ha), jotta pyretroidit saadaan leviämään kunnolla lehden pinnalle. Siten kosketusvaikutteisesti toimivat pyretroidit toimivat mahdollisimman tehokkaasti.

Kirpat ovat mustia, joissa on kaksi kellertävää aaltojuovaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viljelijänberner.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä