Olet täällä

Muista etanoiden torjunta syyskylvöisillä kasveilla!

Etanat ovat kasvava ongelma viljelyksillä ja niiden torjunta on käynyt yhä tärkeämmäksi. Etanaongelmaa ovat lisänneet muun muassa leudot talvet, espanjasiruetanan yleistyminen, lisääntynyt väli-, alus- ja kerääjäkasvien käyttö – ja lista sen kuin jatkuu.

Etanat vioittavat erityisesti syysöljykasveja, mutta myös syysvehnät ja -rukiit voivat joutua etanoiden naposteltaviksi.  Suurin etanariski on erityisesti niillä lohkoilla, joilla on ollut nurmi esikasvina. Etanoita esiintyy todennäköisemmin myös niillä lohkoilla, joilla etanatuhoja on ollut edellisinäkin vuosina.

Lohkon etanatilanteen voi selvittää helposti sijoittamalla muovisäkin tai puulankun pellolle ja jättämällä sinne yön yli. Jos etanoita on seuraavana päivänä säkin tai lankun alla, ovat etanatuhot kyseisellä lohkolla mahdollisia.

Sluxx HP antaa erinomaisen suojan etanoita vastaan

Sluxx HP on tehokas ja helposti levitettävä syöttirae, Rae on silmiin pistävän sinistä ja sateenkestävää.joka toimii kaikkia etanalajeja vastaan. Sen vaikuttavaa ainetta, rautafosfaattia, esiintyy luonnostaan maaperässä ja se on vaaratonta niin ihmisille kuin muillekin eläimille.

Sluxx HP suositellaan levitettävän etenkin kosteammille lohkoille mahdollisimman nopeasti kylvöjen jälkeen. Rakeita ei kannata mullata maahan vaan jättää ne pintaan. Rakeet kestävät sadetta jopa kuusi viikkoa, vaikka väri haalenisikin.

Rae vähenee etanoiden sitä syödessä. Näin ollen rakeen silmiinpistävän sininen väri auttaa seuraamaan lohkon etanatilannetta – mitä enemmän rakeita on hävinnyt, sitä enemmän etanoita on. Rakeen lisäys voi tulla tarpeeseen, jos etanoita on paljon.

Tuotetta on saatavilla Viljelijän Avena Bernerin, Hankkijan ja Lantmännen Agron kautta.

Sluxx HP -syöttirakeelle ei ole varoaikaa ja se on hyväksytty myös luomutuotantoon.

 

Rapsillä tehdyssä laatikkokokeessa käsittelyn eron kyllä huomaa. Vasemmanpuoleiset laatikot ovat käsittelemättömiä, kun taas oikealle on lisätty 5 kg/ha Sluxx HP:tä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä