Olet täällä

Anna kylänurmikalle kyytiä ja ansaitse tuottavampi vilja

Kylänurmikka on yksi yleisimpiä heinämäisiä rikkakasveja Suomessa. Se leviää tehokkaasti siementen avulla ja vie kasvutilaa ja ravinteita viljelykasvilta.

Tiesitkö, että huolehtimalla kylänurmikan torjunnasta, voit kasvattaa viljasatoa jopa 1000 kilolla hehtaaria kohden. Luku perustuu monivuotisiin kylänurmikkakokeisiin, joissa laskettiin pahasti saastuneelta alueelta kylänurmikan määrä sekä kuinka paljon enemmän saatiin viljasatoa kun kylänurmikka torjuttiin. Tällä alueella oli noin kolme kylänurmikkaa kengän kokoisella alueella. Usein meillä pellon reunat ja metsän puoleiset osat lohkoista voivat kasvaa runsaasti kylänurmikkaa, kun taas osalla lohkoa  esiintyminen on harvempaa. Tällöin kannattaa ajaa ensin päisteet ja muut saastuneet alueet isommalla annoksella kuten 100-150 ml /ha ja jatkaa loppukasvustot pienemmällä määrällä muiden rikkakasvien torjumiseksi. Hussar Plussan 75 ml/ha annoksella saadaan erittäin kattava teho leveälehtisiin rikkakasveihin, myös vaikeasti torjuttaviin leveälehtisiin rikkakasveihin. Tällä annoksella hehtaarikustannus ei myöskään karkaa käsistä, jos alueella ei tarvita tehoa heinämäisiin rikkakasveihin.

Mitä ja milloin?

Hussar Plus on ainoa valmiste, joka tehoaa erittäin hyvin kylänurmikkaan ja jota voi käyttää vehnällä, ohralla ja rukiilla. Tee kylänurmikan torjunta ajoissa, eli viljan pensomisen alussa tai silloin kun kylänurmikassa on muutama kasvulehti ja se alkaa versomaan. Suuriin kylänurmikkatupsuihin ei saada enää kuin kasvua hidastava vaikutus. Suorakylvölohkoilla ruiskutetaan ensin glyfosaatti, joka tehoaa talvehtineisiin nurmikoihin ja torjuntaa jatketaan Hussarilla kun keväällä itäneet ovat kasvattaneet muutaman lehden.

Syysviljalle?

Hussar Plus sopii erittäin hyvin myös syysviljan rikkakasvien torjuntaan. Se tehoaa talvehtineisiin saunakukkiin, mataroihin ja peippeihin hyvin, ja suuremmalla 150-200 ml/ha annoksella saadaan myös heinämäisiin rikkakasveihin hyvä teho.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä