Olet täällä

Teppekillä kirvat kuriin viljoista

Viljat kasvavat kovaa vauhtia ja vaikka kotimainen tuomikirvakanta vaikuttaa olevan tänä vuonna pienempi kuin viime vuonna, kannattaa kuitenkin tarkkailla lehtikirvojen esiintymistä kasvustoissa ja torjua niitä tarpeen vaatiessa. Kirvat voivat ilmaantua myös tuulen mukana, eteenkin lämpiminä jaksoina kun tuuli käy idästä tai kaakosta.

Kirvoja kevätohralla Raaseporissa 10.6.Kirvat saa tehokkaasti torjuttua Teppekillä, joka on kirvojen torjuntaan kehitetty valikoiva torjunta-aine. Tuote on aiemmin ollut käytössä omenalle, päärynälle, perunalle ja syysvehnälle, mutta keväällä valmisteen hyväksyntä laajentui kaikille viljoille. Jatkossa Teppekiä voi siis käyttää kirvojen torjuntaan myös rukiille, ruisvehnälle, syys-, kevät- ja spelttivehnälle, kauralle sekä syys- ja kevätohralle.

Teppekin käyttömäärä viljoilla on 100-140 g/ha riippuen kirvojen määrästä ja ruiskutusolosuhteista. Käsittelyyn suositellaan Renol-öljyn lisäämistä (0,25 l/ha). Teppekiä voi sekoittaa myös rikkakasvi- ja tautiaineiden kanssa.

Hyvä ja pitkävaikutteinen teho kaikkiin lehtikirvalajeihin

Teppeki on systeeminen torjunta-aine eli se vaikuttaa systeemisesti kuljettaen tehoainetta ylöspäin kasvissa. Valmisteella on lisäksi translaminaarinen vaikutus, jolloin tehoaine tunkeutuu lehtien läpi ja antaa näin mahdollisuuden torjua piilossa olevat kirvat.  Lämpötilalla ei ole vaikutusta tuotteen tehoon.

Teppeki alkaa vaikuttamaan jo muutaman tunnin kuluttua ruiskutuksesta estämällä kirvojen syönnin. Lopullinen teho näkyy tuholaisten kuoltua 4–6 päivää käsittelyn jälkeen.

Valmiste kuuluu uuteen tehoaineryhmään, joka antaa hyvin pitkäkestoisen ­tehon kaikkia lehtikirvalajeja vastaan - teho säilyy jopa 3 viikkoa, kun käytetään korkeinta sallittua käyttömäärää.

Tehostaan huolimatta Teppeki on hellävarainen hyötyeliöille, kuten leppäkertuille, mistä on suurta hyötyä leppäkerttujen auttaessa myös kirvojen torjunnassa syömällä niitä.

 

Tutustu Teppekiin tarkemmin Nordisk Alkalin sivuilta tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi.

Teppeki on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin valikoimista.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä