Olet täällä

Syysvehnän peittaus Bariton Superilla

Bariton Super on kolmen tehoaineen viljojen peittausaine, joka sopii nyt syksyllä erinomaisesti syysviljan peittaukseen. Valmiste tehoaa lumihomesieneen hyvin, Suomen kokeissa se on ollut yksi tehokkaimmista valmisteista lumihomesientä vastaan. Syysvehnän siemen kannattaa peitata nimenomaan lumihomesienen ja punahomeiden vuoksi. Ne voivat viedä taimettuvilta orailta energiaa ja vaikeuttaa talvehtimista, jos siemen jätetään peittaamatta.

 

Bariton Superilla peitattu siemen itää nopeasti ja esimerkiksi viime vuoden viljelijätestauksissa syysvehnän orastuminen oli tasaista ja nopeaa. Jos siemenviljassa on punahomeita, Bariton estää niiden leviämisen tehokkaasti.

 

Baritonilla peitattu siemen juoksee hyvin kylvössä, siemenen juoksevuus on ollut huomattavasti parempi kuin aikaisemman Baytan Universalilla peitatun siemenen. Kevätviljoilla erityisesti nousi esiin kauran kylvö, joka sujui hyvin Bariton Superilla peitatun siemenen kanssa viime keväänä.

 

Baritonin käyttömäärä on 0,1 l/100 kg siementä, ja se voidaan laimentaa vedellä,esim. 0,1-0,3 l vettä/100 kg siementä. Veden lisääminen vahvistaa myös peitatun siemenen väriä. Laimennettua nestettä kannattaa sekoittaa aika ajoin liuoksen tasaisuuden varmistamiseksi.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä