Olet täällä

Medax Max sallittu heinien siemenviljelyksille ja jaettuun käsittelyyn vehnälle ja ohralle

Medax Max kasvunsääteen rekisteröinti on laajentunut TUKES päätöksellä 11.3.2020. Valmisteella on mahdollista tehdä kevätviljoista ohralla ja kevätvehnällä jaettu kasvunsäädekäsittely. Huomioi kuitenkin kokonaiskäyttömäärä ei saa ylittää 0,5 kg/ha edellä mainituissa käyttökohteissa ja käsittely välin on oltava minimissään 7 vrk.

Toinen paljon kysytty käytön laajentuminen saatiin raiheinän ja muiden heinien siemenviljelyyn, käyttömäärien ollessa kertakäsittelyssä 0,5-1,0 kg/ha. Raiheinien siemenviljelyssä käsittelyajankohta on (BBCH:29-49)  pensomisen loppuvaihe – tähkän ensimmäiset kaleet hieman näkyvissä. Muiden heinien siemenviljelyssä käsittelyajankohta on (BBCH:29-39) pensomisen loppuvaihe – lippulehti kokonaan auennut. 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä