Olet täällä

Aika suunnitella kylänurmikan torjunta

Miksi ja miten torjua kylänurmikka?

-kylänurmikka on yksivuotinen heinämäinen rikkakasvi, joka leviää tehokkaasti siementen avulla vallaten uutta peltoalaa vuosittain.

-Oikealla kylänurmikka ruiskutushetkellä. Vasemalla verrokkina suurempi kylänurmikka kesäkuussa, jota ei ruiskutettu.kylänurmikka vie ravinteita viljalta;   jos jalkasi alla on kolme kylänurmikkaa, hehtaaria kohden massaa on 2800 kg (oletus että kylänurmikkaa tasaisesti lohkolla), ja lisäsato Hussar Plus-ruiskutuksella on ollut 1100 kg/ha kun kylänurmikka on torjuttu (Tulokset laskettu Ruotsin 7 vuoden kokeista).

-Hussar Plus-valmistetta voi käyttää ohralla, rukiilla ja vehnällä. Sillä saadaan torjuttua samalla kertaa myös muut perusrikkakasvit. Ruiskutus tehdään ajoissa kun kylänurmikka on vielä pientä, eikä penso. Kuvassa pienempi kylänurmikka on juuri oikean kokoista torjunnan onnistumisen kannalta.

Pensoneisiin suurempiin kylänurmikoihin täytyy käyttää suurempaa 150 ml annosta, tällöin tarkoitus on estää siementen muodostuminen ja kasvuston leviäminen.

-Hussar Plus on jymäkkä valmiste ohralle; älä käytä korrensääteitä tai usean valmisteen tankkiseoksia ohralla. Vehnä ja ruis kestävät paremmin tankkiseokset.

Tuote on Lantmännen Agron myynnissä, kysy lisää käytöstä paikallisilta kauppiailta ja myyjiltä tai Bayerin Minni Tapolalta minni.tapola at bayer.com tai 0405681165.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä