Uudella Typpitaselaskurilla voit laskea peltolohkojesi typpitaseet

Typpitaselaskuri-työkalulla voit laskea peltolohkojesi typpitaseet, tarkastella taloudellisesti optimaalisinta typpilannoitusta ja verrata tuloksia muiden tuloksiin.

Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt uuden Typpitaselaskuri-työkalun, jonka avulla on helppo laskea peltolohkojen typpitaseet. Laskuri kertoo myös, miten suuri typpitase on suhteessa viiteryhmään eli samalla viljelykasvilla ja samanlaisissa oloissa toteutuneisiin taseisiin.

Erityisesti viljelijöiden ja neuvojien käyttöön tarkoitetulla laskurilla voi myös tarkastella omien peltojen taloudellisesti optimaalista typpilannoitusta kevätviljoille. Työkalu laskee lannoituksen antaman sadonlisän yhdistämällä typpilannoituskokeiden tulokset käyttäjän antamiin peltolohkon sato- ja maaperätietoihin.

"Laskuri kehitettiin, jotta viljelijät saavat tietää, ovatko omien peltolohkojen typpitaseet olosuhteisiin nähden hyvällä tasolla. Laskurin taustalla on suureen tietovarantoon perustuva analyysi peltojen typpitaseista ja menetelmät, joiden avulla tieto voidaan yhdistää ja tulkita koskemaan yksittäisiä peltoja", kertoo tutkimusprofessori Eila Turtola Lukesta.

Typpitaselaskurin löydät Luken Maatalousinfo-sivuilta.

Lähde. Luonnonvarakeskus (Luke)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja