Olet täällä

Kasvinsuojeluainerekisteri löytyy nyt uudesta KemiDigi-verkkopalvelusta

Kasvinsuojeluainerekisteri ja biosidirekisteri ovat siirtyneet osaksi KemiDigi-verkkopalvelua. Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää Suomessa hyväksytyt kasvinsuojeluaineet ja biosidirekisteri sisältää Suomessa hyväksytyt biosidivalmisteet.

Kasvinsuojeluainerekisterin hakutoiminnot parantuvat 2021

KemiDigistä voi hakea tietoja Suomen markkinoilla olevista kemikaaleista. Nyt avautunut kasvinsuojeluainerekisteri on yksinkertaistettu versio, josta voi hakea tietoa hyväksytyistä ja poistuneista valmisteista valmisteen nimellä, rekisterinumerolla ja tehoaineilla. 

Vuoden 2021 alkupuolella kasvinsuojeluainerekisteri avautuu täysine hakutoimintoineen eli valmisteita voi silloin hakea esimerkiksi käyttökohdekasvin tai tuhoojan mukaan. Myös eri käytön rajoitusten, tehoaineen vaikutustavan ja valmisteen käyttöpaikan perusteella tehtävä haku on jatkossa mahdollista. Uutena ominaisuutena rekisteristä löytyy myös luvan voimassaolon ja siirtymäaikojen päivämäärät.

Hyväksytyt biosidivalmisteet KemiDigissä

KemiDigiin siirtyivät myös biosidirekisteri, biosidisten torjunta-aineiden rekisteri sekä hyväksyttyjen antifouling-valmisteiden ja suojauskemikaalien luettelot.

Biosidirekisteristä löytyy kemikaalilain, biosididirektiivin tai -asetuksen mukaisesti Suomessa hyväksytyt biosidivalmisteet. Biosidivalmisteella voi olla myös koko EU:n kattava unionin lupa. Unionin luvan saaneet biosidivalmisteet löytyvät vain Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) sivuilta.

Biosidirekisteristä on nyt mahdollista hakea erikseen esimerkiksi kuluttajille hyväksyttyjä valmisteita ja valmisteita, joiden käyttö edellyttää tuholaistorjunnan tutkintoa. 

KemiDigiä ylläpitää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Palvelun etusivu löytyy osoitteella KemiDigi.fi.

 

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Kommentit

Samankaltaista sisältöä