Medax Max - uutta kemiaa kaikkien viljalajien kasvunsäätöön

Medax Maxin vaikutus perustuu kahteen tehoaineeseen, joista toinen vaikuttaa nopeasti ja tehokkaasti ja toinen pitkäkestoisempana.

Remote video URL

Medax Max on tehokas uutta kemiaa sisältävä ratkaisu, joka soveltuu kasvustorakenteen hallintaan ja laon torjuntaan kaikille viljoille ja heinien siemenviljelyyn.

Valmisteen vaikutus perustuu pääasiassa proheksadioni-kalsium-tehoaineeseen, joka vaikuttaa nopeasti ja tehokkaasti heti käsittelyn jälkeen. Proheksadioni-kalsium-tehoaine toimii erinomaisesti erilaisissa olosuhteissa, vakuuttavasti myös viileässä eikä vaadi auringonpaistetta. Toinen täydentävä tehoaine on trineksapakki-etyyli, jonka vaikutus tulee esille myöhemmin hitaampana vaikutuksena, täydentäen pitkäkestoista vaikutusta tehden tuotteesta hyvin kokonaisvaltaisen.

Korrensäädön merkitys runsaan ja hyvälaatuisen sadon varmistamiseksi korostuu eritoten kosteina ja lämpiminä kesinä sekä rehevissä kasvustoissa. Pystykasvusto kuivuu nopeammin ja on siten vähemmän altis kasvitautien leviämiselle. Pahoin lakoutunutta kasvustoa ei tehokkainkaan tautitorjunta pelasta. Medax Max -käsittelyn ansiosta kasvustosta tulee selvästi jäykempi ja kimmoisampi ja palautuu pystyasentoon paremmin tuulesta ja sateista huolimatta.

Tehokas sekä aikaisissa että myöhäisissä käsittelyissä

Medax Max on tehokas sekä aikaisissa että myöhäisissä käsittelyissä. Aikainen käsittely edistää juuriston kasvua syvemmälle ja laajemmaksi, mikä vähentää juurilakoa sekä parantaa veden- ja ravinteidenottoa. Lisäksi se pysäyttää pääverson kasvua, jolloin sivuversot ehtivät muodostua paremmin ja tasaa niiden kehitystä suhteessa pääversoon. Medax Maxilla saadaan aikaan pensottavaa vaikutusta. Korrenkasvun alussa tehty käsittely lyhentää tehokkaimmin alimpia aktiivisessa kasvussa olevia solmuvälejä ja kasvattaa korsien soluseinämien paksuutta ja halkaisijaa.

Myöhäisellä käsittelyllä lippulehtivaiheen lähellä, vahvistetaan ja lyhennetään viimeisiä aktiivisessa kasvussa olevia ylimpiä solmuvälejä, jolloin saadaan pidettyä kasvuston painopiste alempana ja säilytettyä se paremmin pystyssä. Silloin lyhyempiin kasvustoihin ei kohdistu tuulesta tai/ja sateesta johtuen niin suurta lakoonnuttavaa voimaa ja lakoriski pienenee oleellisesti.

Medax Max ei välttämättä tarvitse erillistä aikaista ruiskutusta, vaan se voidaan ajaa aikaisessa rikkakasvitorjunnassa. Tuotteella on hyvät tankkiseosmahdollisuudet, myös hukkakauran torjunnassa.

Valmisteella on mahdollista tehdä jaettu kasvunsäädekäsittely kevät- ja syysvehnällä, kevät- ja syysohralla, syysrukiilla ja syysruisvehnällä. Käsittelykertojen väli on oltava vähintään 7 päivää ja kokonaisannostelun enimmäismäärä 0,5 – 1,5 kg/ha kasvilajista riippuen.

Lisää tietoa Medax Max -tuotteesta löydät BASF:n nettisivuilta.

Medax Max -tuotetta myy Lantmännen Agro.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja