Medax Max -uutta kemiaa viljojen kasvunsäätöön

BASF:n Medax Max on kaikille viljoille sopiva kasvunsääde laon torjuntaan ja kasvustorakenteen hallintaan. Valmiste lyhentää tuntuvasti kortta, vahvistaa korren seinämää ja edistää juurten kasvua syvemmälle ja laajemmalle. Korrensäädön merkitys runsaan ja hyvälaatuisen sadon varmistamiseksi korostuu eritoten kosteina ja lämpiminä kesinä sekä rehevissä kasvustoissa.

Medax Maxilla on saatu sadonlisää myös kuivissa ja kuumissa olosuhteissa, mistä esimerkkinä on vuonna 2021 tehty laontorjuntakoe kevävehnällä Hauhon koetilalla. Kokeessa Medax Max -käsittely tuotti lähes 600–700 kilon sadonlisän hehtaaria kohden käsittelemättömään alaan verrattuna. Medax Max -käsittely tuotti hyvän sadonlisän, vaikkei käsittelemättömällä alalla esiintynyt lakoa kuin vajaa kymmenesosa koko alasta.

Laontorjuntakokeessa kevätvehnällä saatiin sadonlisää Medax Max -käsittelyillä jopa vuoden 2021 kuivissa ja kuumissa olosuhteissa. Käsittelemättömässä koejäsenessä oli lakoa 9% ja käsitellyissä 0–2% koejäsenissä. Käsittelyt tehtiin korrenkasvun alussa.

Medax Maxilla laajat tankkiseosmahdollisuudet

Medax Maxilla on laajat tankkiseosmahdollisuudet ja se sopii sekoitettavaksi laajatehoisten rikkakasvientorjunta-aineiden kanssa, kuten Tooler Heavy, Biathlon 4D, Ariane S sekä Trion, Expressin ja Toolerin kanssa. Lisäksi Medax Maxilla on hyvät tankkiseosmahdollisuudet hukkakaura-aineiden, kuten Axialin ja Swipen kanssa. Varmista tuotteiden yhteensopivuus ennen sekoitusta.

Medax Max -tuotetta myy Lantmännen Agro.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja