Olet täällä

Pian on aika torjua juolavehnä kuminasta!

Satovuoden kuminan taimet ovat kehittyneet tähän mennessä hyvin. Koska talvi oli leuto, routaa esiintyi vähän, eikä kumina näin ollen joutunut seisomaan vedessä, kun se aloitti kasvun keväällä.

Toinen kasvi, joka viihtyy näissä olosuhteissa, on juolavehnä. Sen torjunnan aika alkaa olla käsillä. Paras tulos juolavehnän torjunnassa saadaan, kun sillä on 4 – 6 lehteä tai 2 – 3 cm pitkät maavarresta kasvavat valkeat versot. Tällöin juolavehnä on useimmiten 20 – 30 cm korkea.

Kuminan juolavehnän torjuntaan soveltuvia valmisteita ovat Targa Super, Pilot ja Repex. Niitä kaikkia voidaan käyttää sekä kylvö- että satovuonna. Ne tehoavat myös hukkakauraan. Niiden suositeltu käyttömäärä on joko 2 l/ha + kiinnitettä tai 3 l/ha ilman kiinnitettä. Sateenkestäviä ne ovat tunti torjuntakäsittelyn jälkeen.

Tekijät, jotka parantavat juolavehnän torjunnan tehoa:

  • Ilmankosteus on vähintään 70 %
  • Juolavehnä on kasvuvaiheessa
  • Torjunta tehdään ennen kuin kuminan taimet ehtivät peittää juolavehnän lehdet
  • Torjuntahetken lämpötilalla ei ole suurta merkitystä torjuntatehoon

Kommentit

Samankaltaista sisältöä