Olet täällä

Uusille ruokaketjuhankkeille 1,3 miljoonaa euroa avustusta

Maaseutuvirasto (Mavi) maksaa ruokaketjun kehittämisen valtionavustuksia seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa.

Syyskuussa päättyneeseen hankehakuun saapui yhteensä 16 hakemusta yhdistyksiltä ja muilta organisaatioilta. Hankkeista kahdeksan hyväksyttiin, ja ne käynnistyvät pääsääntöisesti tammikuussa 2018. Ruokaketjun kehittämisen valtionavustusta haettiin kuluneen syksyn haussa yhteensä noin 3,8 miljoonaa euroa.

Hankkeiden painopisteitä ovat elintarvikeviennin koulutusohjelman toteuttaminen, vilja-, öljy- ja valkuaiskasvisektorin kehittäminen, viljan ja viljatuotteiden vientikäytäntöjen monipuolistaminen, laatu- ja jäljitettävyysjärjestelmien sekä tuottaja- ja toimialaorganisaatioiden kehittäminen.

Tiedotusta, menekinedistämistä ja kehittämistoimenpiteitä

Avustettavat hankkeet ovat valtakunnallisia, ja ne sisältävät tiedotusta, menekinedistämistä ja kehittämistoimenpiteitä.

Hankkeet rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Maaseutuvirasto vastaa hankeavustusten hallinnoinnista. Lisätietoa hankkeista löytyy Maaseutuviraston verkkosivuilta.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Samankaltaista sisältöä