Olet täällä

Suomessa valmistettu uutuusöljy maatalouteen

Suomalaiset käyttöolosuhteet haastavat voiteluaineen ominaisuudet. Teboilin voiteluainevalikoimasta löytyy tuotteet, jotka toimivat niin talven pakkasissa kuin kesän helteissä. Asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vastataan kehittämällä jatkuvasti uusia tuotteita. Teboil Monitra Super 10W-40 -yleisöljy on suunniteltu erityisesti maatalouskäyttöön. Haminassa valmistettava uutuusöljy sopii sekä moottori- että voimansiirtokäyttöön monissa erimerkkisissä traktoreissa ja työkoneissa.

Suunniteltu tehokkaille koneille

Monet maataloudessa käytettävät traktorit, leikkuupuimurit ja työkoneet on suunniteltu käyttämään STOU-öljyä (Super Tractor Oil Universal). Tämäntyyppisessä öljyssä on yhdistetty moottori-, vaihteisto- ja hydrauliikkaöljyn ominaisuuksia samaan tuotteeseen.

Uusi Teboil Monitra Super 10W-40 tarjoaa STOU-öljyjen luokassa poikkeuksellisen laajaa suorituskykyä. SAE 10W-40 -viskositeettiluokan kuuluvana öljynä se säilyttää voiteluominaisuutensa laajalla lämpötila-alueella. Siksi se sopii perinteisiä 10W-30 -öljyjä paremmin ympärivuotiseen käyttöön vaativissa suomalaisissa käyttöolosuhteissa.

Tavanomaista STOU-öljyä korkeampi kuumaviskositeetti on hyödyksi erityisesti niissä vanhemmissa moottoreissa, joilla on taipumusta öljynkulutukseen. Hyvien kylmäjuoksevuusominaisuuksien ansiosta öljy voitelee luotettavasti kovillakin pakkasilla.

Voimansiirrolle suoja kulumista vastaan

Raskaasti kuormitettu voimansiirto edellyttää öljyltä tehokasta paineenkesto- ja kulumisenestolisäaineistusta, joka suojaa vaihteiston liikkuvia osia kulumista vastaan.

Tehokkaat puhtaana pitävät ominaisuudet huolehtivat moottorin, vaihteiston ja hydrauliikan toimintakunnon säilymisestä. Maatalouden käyttöolosuhteissa koneen osat altistuvat myös korroosiolle ja tämän vuoksi öljyn suunnittelussa on otettu huomioon myös korroosionesto-ominaisuudet.

Monet uudemmat traktorit on varustettu portaattomilla CVT-vaihteistoilla. Hyvin usein konevalmistajat suosittelevat näihin vaihteistoihin öljyä, jonka kuumaviskositeetti on SAE 40. Hyvien kuumaominaisuuksien ansiosta öljy sopii myös moniin CVT-tyyppisiin vaihteistoihin, joissa öljyn lämpötila voi nousta suhteellisen korkeaksi.

Traktorit on tyypillisesti varustettu niin sanotuilla märkäjarruilla, joiden sujuvan toiminnan edellyttämät kitkaominaisuudet on otettu huomioon tämän uutuusöljyn suunnittelussa.

Teboililta kattava öljyvalikoima raskaaseen käyttöön

Teboil kehittää jatkuvasti valikoimaansa ja uusia tuotteita on tuotu markkinoille useampia uutuuksia. Viimesyksynä julkistettu täyssynteettinen Super HPD ECV 5W-40 -dieselmoottoriöljy on erinomainen valinta uusimpien traktoreiden moottoreihin.

Öljyn laaja viskositeettialue sekä kattava suorituskyky tekevät siitä oikean valinnan hyvin moneen käyttökohteeseen oli kyseessä sitten uusi tai vanhempi kalusto. Öljyn valmistuksessa on käytetty tehokasta lisäaineistusta, joka on yhteensopiva useimpien pakokaasupäästöjen hallintajärjestelmien kanssa. Super HPD ECV -sarjassa tarjolla tuotteet myös 10W-40- ja 15W-40-viskositeettiluokkiin.

Joidenkin traktorimoottoreiden yhteydessä on erityisesti korostettu öljyn yhteensopivuutta pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmien kanssa. Tällöin oikeita valintoja ovat Teboil Super XLD EEV -sarjan tuotteet.

On hyvä huomata, että vaikka traktorin moottori vaatisi esimerkiksi päästöjärjestelmien vuoksi erityisen moottoriöljyn käyttöä, yleisöljyn käyttö voi silti olla mahdollista voimansiirrossa. Voimansiirtoöljyn ominaisuuspainotuksissa on kuitenkin valmistaja- ja mallikohtaisia eroja. Osa traktorivalmistajista suosittelee käytettäväksi UTTO-tyyppistä öljyä (Universal Tractor Transmission Oil). Tällöin oikea tuote löytyy Teboilin Wetol-tuotesarjasta, joka tulee uudistumaan vielä tämän kevään aikana. 

Tukea oikean tuotteen valintaan

Konevalmistajat asettavat yhä enemmän erilaisia vaatimuksia voiteluaineille, ja oikean tuotteen löytäminen voi olla hankalaa. Teboililta saa laadukkaiden tuotteiden lisäksi myös neuvot oikean tuotteen valintaan. Voiteluaineneuvonta palvelee puhelimitse arkisin klo 8.00–16.00 numerossa 020 470 0916. Traktoreita ja muuta työkonekalustoa koskevaa hyödyllistä voiteluainetietoa löytyy runsaasti osoitteesta www.teboil-voiteluaineet.fi/hd.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä