Marjo Marttila
07.11.14

Oletko sinä myyntimies?

Suomessa tuotettu ruoka; lähiruoka, puhdas suomalainen ruoka, luomuruoka, karppausruoka - vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Maistellaan suomalaisia makuja, löydetään sieltä omat suosikkimme ja kerrotaan niistä ylpeinä eteenpäin.

Tällä hetkellä näköpiirissä on lähinnä synkkiä lukuja, talous matelee, ostovoima on heikko ja idän vientirajoitukset vain kurjistavat tilannetta maataloussektorilla. Entäpä jos kääntäisimme asetelman tällä sektorilla yltiöoptimistiseksi – tässä on silti iso ripaus myös realismia! Lähestyvä joulunaika saa meidät kerääntymään yhteen ja ruokapöydät notkuvat antimiaan. Pikkujoulukauden myötä myös ravintolaruokailu saa kasvavan siivun kulutuksesta.

Elintarvikesektorin onni ja autuus on se, että ihminen syö joka päivä – taantumankin aikana! Keskustelu ruuan ympärillä on nyt arvossaan, joten me 300 000 ihmistä jotka olemme eri tavoin sidoksissa tähän ruokaketjuun, saamme nyt tilaisuuden olla myyntimiehiä. Suomessa tuotettu ruoka, lähiruoka, puhdas suomalainen ruoka, luomuruoka, trendiruoka, karppaajan ruoka – hei, sitä kaikkeahan suomalaiset maatilayritykset tuottavat! Vaihtoehtoja on vaikka kuinka; maistellaan makuja, löydetään sieltä omat suosikkimme ja kerrotaan niistä ilolla eteenpäin. Ja muistetaan ravintolassa pikkujoulun juomatarjoilujen keskellä kysyä myös ruuan alkuperää – aina! Markkinointi on perinteisesti nähty elintarvikkeita jalostavan yrityksen tehtävänä, mutta tätä myyntimiehen roolia voi tehdä sivutoimisesti jokainen ketjussa. MTK:n maaseutunuorten ja Valtran Kesäkissa oli hieno kampanja, lisää samanlaista! Suomalainen maatilayrittäjyys ja maaseudun tuottamat elintarvikkeet sekä palvelut ovat hatunnoston arvoiset.

Tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa näkyy ”Valitse kotimaista” –kampanja, joka jatkuu vuoden loppuun saakka. Kampanjassa mukana tai muuten vain – ollaan ylpeitä hienoista tuotteistamme!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja