Olet täällä

Keväiset koeruudut mielessä

Päivien pidentyessä tuntuu, että kevät antaa jo merkkejä itsestään. Ja vaikka itse vielä toivoisin talvisten kelien jatkuvan, alkaa kasviravitsemustutkijan mieleni väkisinkin kääntyä toukotöitä kohti. On aina yhtä mukavaa nähdä kevään ensimmäiset oraat koeruuduilla.

Kesän koesuunnitelmissa Kotkaniemessä huomio kiinnittyy entistä vahvemmin tasapainoiseen kasvinravitsemukseen ja ravinteiden hallintaan kasvukaudella. Kun katson ikkunasta ulos Kotkaniemen pelloille lumien sulaessa tammikuussa, mietin, miten voimme tutkimuksen avulla tuottaa konkreettista tietoa kasvukauden sääolosuhteiden vaikutusten hallitsemiksi.  

Olemme jo pitkään keskittyneet Kotkaniemessä tutkimaan mm. viljojen ravinteiden ottoa kasvukaudella. Ja kun kasvukaudella tapahtuu kasvulle epäsuotuisia muutoksia, kertyy meille siitä dataa. Tämän datan voimme jalostaa tiedoksi siitä, mitä ravinteita, milloin ja kuinka paljon tulee kasvustoille antaa varmistaaksemme kasvien riittävän ravinteiden saannin. Tämä on tärkeää, jotta oraat jaksavat tuottaa oikein mitoitetun kevätlannoituksen saaneena vaihtelevissakin sääolosuhteissa runsaan ja laadukkaan sadon kasvuston potentiaalin mukaan.

Yara Suomen tutkimusasema on tästä syystä loistava vierailukohde, jonne Yara yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa järjestää tapahtumia ensi kasvukaudellakin. Monet hyvät keskustelut ja kokemusten vaihdot käydäänkin juuri koeruutujen äärellä, missä eri lannoitusratkaisujen vaikutukset näkee omin silmin kulloisissakin olosuhteissa. Tervetuloa tutustumaan!

Partner: 

Kommentit