Olet täällä

Lannan separointi on kuuma aihe - kannattavaa kasvavilla tiloilla

Lantaa on separoitu vuosikymmeniä, mutta vasta viime vuosina lannan separointi on noussut erittäin kuumaksi aiheeksi ja erityisesti kuivajakeen käyttö kuivikkeena kiinnostaa nyt niin tutkijoita kuin yrittäjiä. Tilakoon kasvu, kiinnostus entistä tarkempaan talouden hallintaan sekä ympäristönsuojelulliset tekijät ovat kaikki lannan separoinnin yleistymistä edesauttavia asioita.

Nestejae tarvitsee vähemmän levityspinta-alaa

Nestejakeen parempi typpi-fosforisuhde nurmilannoitteena vähentää erillisen typpilannoitteen tarvetta ja kuivajakeen fosforimyönteisempi typpi-fosfori suhde sopii entistä paremmin viljakasvien lannoitteeksi. Separointi ei lisää lannankäsittelyyn käytettävää aikaa, mutta se jakautuu tasaisemmin kiiresesonkienkin ulkopuolelle. Kuivajakeen käyttö kuivikkeena on myös mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta sen hallinta vaatii hyvää osaamista ja järjestelmällisyyttä.

Uudet DeLaval DM30 ja DM35 lantaseparaattorit

DeLavalin uudet ruuviseparaattorit DM30 ja DM35 ammattikäyttöön tuottavat kuivajaetta, jonka kuiva-ainepitoisuus saadaan helposti ja kannattavasti joko 30 % (DM30) tai 35 % (DM35) tasoon. DeLaval DM30 ja DM35 lantaseparaattoreissa separointitulosta on helppo säätää käytön yhteydessä. Vankasti tuettu ja kestävällä kovalla pinnoitteella pinnoitettu ruuvi ja pienellä toleranssilla ruuvin suhteen valmistettu huippulaadukas rumpusihti ovat separaattorin tärkeimmät osat. Ammattitason kokonaisuuden kruunaa korkealaatuinen planeettavaihteisto tirplahuulitiivisteillä, joka on kestävä ja pitkäikäinen voimansiirtokokonaisuus.

Lantaseparaattori oli esillä SARKA-messuilla Seinäjoella tammikuussa 2018 ( kuva).

Lue koko juttu Lantaseparaattori -uutuudesta täältä.

 

Partner: 

Kommentit