Hanna Kasari
01.10.12

Atrian sikatuottajat avasivat ovensa vieraille hyvällä menestyksellä

Anttilan tila Rautavaaralla, Ollikkalan tila Vihdissä, Withågdin tila Uusikaarlepyyssä ja Kriikkulan tila Kurikassa avasivat ovensa kuluttajille syys-lokakuussa. Halusimme avata ovet päiväsaikaan ja olla mukana kertomassa sikojen elämästä ilman skandaalihakuisuutta. Olemme ensimmäinen lihatalo, joka tekee tällaista yhteistyötä tilojensa kanssa koko suomalaisen lihaketjun hyväksi.

– Tämän päivän kuluttaja on kiinnostunut tietämään, mistä ruoka tulee. Päivän tavoitteena on lisätä avoimuutta ja näyttää kuinka hyvin asiat suomalaisilla sikatiloilla ovat. Kuluttaja haluaa olla varma ostopäätöstä tehdessään, että tuote on tuotettu vastuullisesti, selvittää Mika Ala-Fossi, Atria Suomen toimitusjohtaja avoimista ovista kertoneessa lehdistötiedotteessa.

Olin mukana Ollikkalan tilavierailulla. Hyppäsimme linja-autoon keskellä Helsinkiä Kiasman edestä ja päästelimme Vihtiin. Siellä meitä odottivat tilan isäntäperheen lisäksi AtriaSika -palvelun laatupäällikkö Taneli Tirkkonen, asiakkuuspäällikkö Hanna Hemilä ja asiakkuusvastaava Sari Eskelä. Isäntä Jari Ollikkala avasi päivän kertomalla omasta tilastaan ja Taneli Tirkkonen jatkoi kertoen koko suomalaisesta sikaketjusta.

Yleisöllä riitti Jarille ja Tanelille paljon kysymyksiä. Eläinten ruokinta, ruokinnan automaattisuus, kastraatio ja sen syyt, eläinten ikä ja porsimiskerrat, lääkintä sekä ulkomaalaisen lihan tuonti Suomeen herättivät keskustelua pitkään. Jutustelun jälkeen kaikki vieraat pääsivät käymään sikalassa ja kierroksen jälkeen kuuma makkara ja leivät maistuivat.

Jos routa ajaa porsaat kotiin, niin sade ajoi vierailijat kotiin. Koko päivän kertyi pilviä taivaalle, mutta taivas aukesi vasta kun olimme lähdössä tilalta. Paluumatkalla kuuntelin tyytyväisten vierailijoiden kommentteja, pikkuporsaan piteleminen on kaupunkilaiselle ja monelle maalaisellekin varmasti aikamoinen elämys. Ja toivottavasti mieleen jäi se, että lihahyllyssä suomalainen liha on paras ja vastuullisin vaihtoehto.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja