Jani Huuha
05.08.13

Kesäloma

Ennen kesälomaa kannattaa tehdä mahdollisimman tarkka suunnitelma siitä, mitä kaikkea aikoo tuon pitkään odotetun kolmiviikkoisen aikana tehdä. Suunnitelmastaan on myös hyvä kertoa ääneen lähipiirille ja työkavereille

Ennen kesälomaa kannattaa tehdä mahdollisimman tarkka suunnitelma siitä, mitä kaikkea aikoo tuon pitkään odotetun kolmiviikkoisen aikana tehdä. Suunnitelmastaan on myös hyvä kertoa ääneen lähipiirille ja työkavereille. Kaikkein hienointa on suuressa uhossa haastaa naispuolinen kollega kalastuskilpailuun ja vaatia voittajalle vähintään kaksi tuopillista palkinnoksi. Eihän tytölle voi hävitä.

Tänä vuonna piti vuosikymmenen hienoin rusketus hankkia mökin maalaushommissa. Jälkikäteen eräs kaveri kertoi, että vanhan kansan mukaan pilvinen, kolea ja jopa hieman sateinen sää olisikin kaikkein paras maalausilma.

Talven aikana ei koskaan ehdi käymään kylässä. Varsinkin sukulaiset jäävät aina paitsioon. Nyt olin kaukaa viisas ja lupasin tyttären yo-juhlilla keväällä vaikka kuinka monelle, että tänä vuonna käydään loman aikana, silloin kun on paremmin aikaa. Ensi keväänä on sitten vuorossa pojan lakkiaiset, silloin nähdään sukulaiset seuraavan kerran.

Naapurit näyttävät pesevän mattojansa joka kesä. Kuulemma niin kätevää tuolla kaupungin mattorannassa. Minusta se on aina näyttänyt niin ruuhkaiselta. Miten ihmisillä voi olla niin paljon pestäviä mattoja? Meillä on vain vähän.

Alkukesästä kävin kerran iltarasteilla. Mustikka kukki aivan valtoimenaan. Ajattelin loman aikana poimia oikein mahdottoman määrän ja ostaa myyntituloilla oman polkupyörän. Mutta eikös joskus kesäkuulla ollutkin yöhalla? Tokkopa tuli marjoja meillepäin. Poika on luvannut lainata pyöräänsä jatkossakin.

Lomalla ei kuulu tehdä töitä. Kännykkä laitetaan kiinni. Paitsi, jos työnumero on sama kuin siviilinumero. Sähköposteja ei kuitenkaan missään tapauksessa pidä mennä vilkuilemaan. Ei edes ihan nopeasti sadepäivänäkään. Voi vaikka ottaa jonkun niistä lukemattomista kirjoista, jotka tuli ennen lomaa haettua kirjastosta.

Kalastus on hieno ja miehekäs harrastus. Sitä ei olisi kannattanut opettaa tyttärille eikä vaimolle. Aloittelijoilla on näemmä aina tuuria. Tosiosaajalle kesä oli yhtä hankala kuin edellinenkin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja