Olet täällä

Sokerisato rikkoi ennätyksiä vuonna 2019

Sokerisato rikkoi ennätyksiä vuonna 2019

Säkylän sokeritehtaan käyntikausi päättyi 17.12. Suotuisa ja pitkä kasvukausi johti erinomaiseen satoon. Hehtaarikohtaisessa sokerimäärässä saatiin uusi ennätys, ja kasvukaudella syntyi myös uusi viljelijän henkilökohtainen hehtaarisatoennätys.

Sokerijuurikkaasta nosto-olosuhteet olivat päättyneellä kasvukaudella pääosin hyvät ja juurikkaasta saatiin ennätyksellinen sato.

- Tehtaalle saapuneen multaisen juurikkaan keskisato oli 47,3 tonnia hehtaarilta. Tämä on juurikkaanviljelyn historian toiseksi paras keskisato, ja ylittää reilusti viiden vuoden keskisadon, joka on 38 tonnia hehtaarilta, maatalousjohtaja Tero Tanner sanoo tyytyväisenä.

Kasvukaudella saatiin uusi yksittäisen viljelijän satoennätys, kun säkyläläinen Kimmo Kankare pääsi tilallaan 79,4 tonnia hehtaarilta keskisatoon.

Ennätys saavutettiin myös hehtaarikohtaisessa sokerisadossa, joka oli 7,6 tonnia sokeria hehtaarilta. Edellinen ennätys 7,55 tonnia hehtaarilta on vuodelta 2014.

Juurikkaan sokeripitoisuus jäi hieman alle viiden vuoden keskiarvon, mutta oli silti varsin hyvä: 16,2 %. Viiden vuoden keskiarvo on 16,7 %.

- Kasvukausi oli erittäin pitkä, ja juurikkaat olivat vielä täydessä kasvussa, kun nostot alkoivat.  Siksi sokeripitoisuus jäi hieman keskiarvosta, mutta oli silti varsin hyvä, Tanner kertoo.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä