Olet täällä

80 uutta sokerijuurikkaan viljelijää

Sokerijuurikkaan sopimushankinta on edennyt voimakkaasti ja uusia viljelijöitä on saatu mukaan ennätyksellisesti 80 kappaletta tähän päivään mennessä. Koronaviruksen aiheuttamien markkinamyllerrysten vuoksi useat viljelijät ovat halunneet tilalleen kasvin, jonka hinta on jo hyvissä ajoin tiedossa. Tällä hetkellä monille viljelijöille on myös tärkeää tieto, että kasvatettava kasvi saadaan myös myytyä eikä tarvitse erikseen varata säilytystilaa tiloille.

Viime vuoden ennätyssadot ja hyvät onnistumiset ovat myös ruokkineet sopimushankintaa. Uudet viljelijät ovat lähteneet sokerialaan mukaan aikaisempaa suuremmilla pinta-aloilla ja myös vanhat viljelijät ovat kasvattaneet viljelyalaansa tulevalle kasvukaudelle. 

Sopimushankinta jatkuu aina kylvöihin asti ja siemeniä onkin varattu varastoon reippaasti uusia viljelijöitä silmällä pitäen. Mikäli viljelijä vielä tahtoo tehdä juurikassopimuksen, se onnistuu olemalla yhteydessä alueen konsulenttiin. 

Sucroksen maatalousosaston yhteystiedot 

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä