Olet täällä

Pohjoismaiden ensimmäinen superfood-kasvien idätyslaitos rakenteilla

Öljyhamppu on loistava esimerkki superfood-kasvista, jonka ominaisuudet viimeistellään idättämällä.

Eero Nissilä Golden Maltilta ja Jyrki Leppälä Trans Farmilta tutkivat hamppukasvustoaGolden Malt ja Trans Farm ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on  tuoda uusia innovatiivisia tuotteita nopeasti kasvaville terveysvaikutteisten kasvituotteiden markkinoille. Uuden tehtaan myötä idätettävien kasvilajien valikoima laajenee viljojen ja palkokasvien lisäksi öljyhamppuun.

Ravitsemuksen kannalta öljyhampun siemenet ovat kultakaivos. Ne ovat gluteenittomia ja sisältävät kaikki välttämättömät amino- ja rasvahapot, joiden biologista aktiivisuutta idätys lisää. Idätys parantaa myös mineraalien saatavuutta. Uusimpien tutkimusten mukaan idätetyt öljyhampun siemenet sisältävät myös tulehdusta estäviä yhdisteitä. Öljyhamppu on loistava esimerkki superfood-kasvista, jonka ominaisuudet viimeistellään idättämällä. 

Ruokailun megatrendit, terveellisyys, vastuullisuus ja erikoisruokavalioiden huomiointi lisäävät kasviruoan ja kasviperäisten proteiinilähteiden kysyntää ympäri maailman. Öljyhamppu proteiinipaletin täydentäjänä ja terveellisen öljyn lähteenä on yhä laajempaa kiinnostusta herättävä raaka-aine. 

Skaalautuvuus mahdollistaa räätälöidyt erät

Rumpumallinen idätyslaitos oheisprosesseineen tulee sijoittumaan Hausjärven Oittiin Trans Farmin teollisuustiloihin osana yrityksen öljyhamppuliiketoimintojen laajentamista. Golden Malt vastaa laitoksen suunnittelusta. Idätetyt tuotteet tulevat osaksi molempien yritysten tuoteportfoliota.

Uuden tehtaan tarpeisiin räätälöidyllä rumpumallastamolla  voidaan tuottaa sekä erilaisia idätettyjä tuotteita ruokateollisuudelle että laadukkaita paikallisia maltaita juomateollisuuden tarpeisiin. Rumpumallastamon etuja ovat tuotannon laatu, joustavuus ja skaalautuvuus. Tuotantolaitos on Pohjoismaissa ainoa laatuaan, ja skaalautuvuus mahdollistaa räätälöityjen tuote-erien valmistamisen. Tuotantolaitos käsittelee gluteenittomia raaka-aineita.

Golden Malt ja Trans Farm toteuttavat öljyhampun koeidätykset keväällä 2021 ja valmistavat ensimmäiset tuote-erät syksyllä 2021. Yhtiöiden strateginen kumppanuus sisältää myös  mittavan T&K-panostuksen, jolla tuotetaan uutta tietoa öljyhampun idätysprosessista ja sen hallintaan vaikuttavista tekijöistä ja näiden vaikutuksista tuotteiden ominaisuuksiin. Tutkimushanketta koordinoi Golden Malt ja se toteutetaan yhteistyössä tutkimuslaitosten ja kasvinjalostusalan edelläkävijäyritysten kanssa. T&K-rahoitus on olennaisessa roolissa koko investoinnin kannalta. Investoinnin jälkeen Trans Farmin ja Golden Maltin yhteisyritys tulee olemaan yksi merkittävimmistä toimijoita idätetyn hampun globaalimarkkinassa.

Lisätietoja Golden Maltista

Lisätietoja Trans Farmista

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä