Olet täällä

Helsingin maatalousKonemessut takana – mitä jäi käteen?

Helsingissä oli MaatalousKonemessut viime viikolla, 15.–17. marraskuuta.

Messuilla oli laaja kattaus koneita, laitteita ja palveluita maatalouden erilaisiin tarpeisiin. Sisä- ja ulko-osastoilla oli esillä yli 300 yrityksen tuotteita ja palveluita. Koneita pääsi myös kokeilemaan ja näkemään tositoimissa messukeskuksen laajoilla ulko-alueilla.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa, joten tapahtuman järjestäjillä riitti jännitettävää, minkälaisen vierailijamäärän tapahtuma vetää puoleensa.

16 819 kävijää kelpo tulos

MaatalousKonemessuista muodostui jo ensimmäisellä järjestämiskerrallaan Suomen suurin sisätiloissa järjestetty maatalousalan messutapahtuma. Lopulliseksi vierailijamääräksi tarkentui 16 819 kävijää. Torstai ja perjantai olivat vilkkaimpia päiviä, torstaina vieraita oli reilu 5600 ja perjantaina lähes 5700. Lauantaina messuilla vieraili noin 5400 henkeä.

Järjestäjien tavoite oli 10 000–20 000 kävijää, joten tavoitteeseen päästiin. Näytteilleasettajat olivatkin tyytyväisiä kävijämääriin sekä messuihin kokonaisuudessaan. Kävijöistä ylivoimainen enemmistö oli viljelijöitä tai muita alan toimijoita. Myös kauppa kävi kohtuullisen hyvin.

Suurin osa sekä näytteilleasettajista että vierailijoista piti Helsinkiä sijaintina hyvänä, sillä sinne oli helppo saapua eri kulkuvälineillä ympäri Suomea. Messukeskus sai myös kiitosta toimivista ja riittävän tilavista puitteistaan.

Helsingin MaatalousKonemessujen ei haluta jäävän tähdenlennoksi. Tavoitteena on, että messut järjestetään jatkossa joka toinen vuosi. Päivämäärä kahden vuoden päästä järjestettäviin MaatalousKonemessuihin on jo varmistunut ja se on 5.–7. marraskuuta 2020.

Katso messutunnelmia Farmitin Facebookista ja Instagramista.

 

Lähde: MaatalousKonemessujen sivut ja tiedotteet

Kommentit

Samankaltaista sisältöä