Olet täällä

Virtuaalinen tehdaskierros Kirkkonummen öljynpuristamolle - katso video!

Kirkkonummella Apetit Oyj:n konserniin kuuluvalla Avena Nordic Grain Oy:n öljynpuristamolla tehdas pyörii ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Tehtaalla on pitkä historia ja se on toiminut nykyisellä sijainnillaan jo lähes 30 vuotta. 

Tehtaalla puristetaan rypsin ja rapsin siemenistä laadukkaita ja korkean jalostusarvon kasviöljyjä. Siemenestä hyödynnetään käytännössä 100 % ja kasviöljyjen lisäksi puristusprosessissa syntyy valkuaispitoista, märehtijöiden ruokintaan sopivaa rypsipuristetta. Tuotantoprosessi on luonnonmukainen, hellävarainen ja täysin kemikaaliton. Tehtaan puristuskapasiteetti on n. 130 000 tonnia siementä vuodessa.

Nykyaikainen valmistusmenetelmä on suunniteltu kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Tehdasalueella viime vuonna käyttöön otettu bioenergialaitos vähentää tehtaan hiilidioksidipäästöjä ja hyödyntää energiatuotannossa kasviöljytuotannon sivuvirtoja.

Lähde virtuaaliselle tehdaskierrokselle öljynpuristamollemme tehdaspäällikkö Silja Kyöstiön johdolla.

Jos sivun ylälaidassa oleva video ei toimi, voit katsoa sen täällä >>  

Kommentit

Samankaltaista sisältöä