Öljykasveilla kannattavuutta maatiloille

Tulevalla kasvukaudella 2022 öljykasvit ovat tärkeässä roolissa monipuolistamassa maatilojen viljelykiertoa, rakentamassa esikasviarvoa seuraaville viljelykasveille sekä tuomassa kasvinviljelyyn kannattavuutta.

Tulevalla kasvukaudella 2022 öljykasvit ovat tärkeässä roolissa monipuolistamassa maatilojen viljelykiertoa, rakentamassa esikasviarvoa seuraaville viljelykasveille sekä tuomassa kasvinviljelyyn kannattavuutta. ProAgrian vuoden 2021 kasvintuotannon kannattavuuden ennakkolaskelmien mukaan syysöljykasvit olivat kannattavimpia viljelykasveja. Kevätkylvöisten viljelykasvien vertailussa kevätrypsillä ja kevätrapsilla päästiin parhaimpiin taloudellisiin tuloksiin valtakunnan keskisadoilla ja -hinnoilla laskettuna (ProAgria Lohkotietopankki).

Öljykasvit ovatkin tärkeässä roolissa kestävässä ja kannattavassa kasvintuotannossa. Siksi kannustamme viljelijöitä viljelemään öljykasveja ja ryhtymään sopimusviljelijöiksi kasvukaudella 2022!

Kevätrypsi ja kevätrapsi ovat kotimaisen öljykasvituotannon kivijalka. Samaan aikaan myös syysmuotoisissa öljykasveissa, syysrypsissä ja syysrapsissa, on huomattavaa potentiaalia ja kasvuvaraa. Valitse öljykasvien monipuolisesta valikoimasta maatilallesi sopiva öljykasvi sekä sen viljelyä tukevat viljelytarvikkeet.

Öljykasvien sopimusviljely

Tee öljykasvien viljelysopimus viimeistään 15.6.2022 mennessä ja hyödynnä Viljelijän Avena Bernerin sopimusviljelijän edut!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja