Sopimuskausi 2024 on täällä

Sopimuskaudelle 2024 on voinut tehdä Raision viljelysopimuksia syysviljojen osalta jo viime kesästä asti. Kevätviljojen osalta sopimusten tekeminen käynnistyy aktiivisesti vuoden vaihteen jälkeen.

Raision sopimusvalikoima muodostuu tutuista sopimusvaihtoehdoista. Viljelysopimus (markkinahintainen sopimus) ja kiinteähintainen sopimus ovat sopimuksia, joita voi tehdä kaikille myllyviljoille ja jotka muodostavat sopimustoiminnan rungon. KauraPlus- ja Laatuvehnäsopimus ovat kyseisten viljojen viljelyyn räätälöityjä sopimusvaihtoehtoja, jotka kannustavat ja palkitsevat hyvästä laadusta.

Uutena vaihtoehtona on VarastoPlus-sopimusmalli. VarastoPlus- sopimuksessa viljelijä varastoi viljaa omassa varastossaan ja siitä maksetaan palkkiota. Nykyisistä sopimusvaihtoehdoista jäävät pois Ennakkomaksusopimus sekä Toimitusjaksosopimus.

Sopimusehdot ovat edellä mainittuja muutoksia lukuun ottamatta pysyneet lähes ennallaan. Ainoa merkittävämpi muutos koskee kiinteähintaisen sopimuksen siirtomahdollisuutta.

Lue lisää Raision sopimustarjoomasta

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja