Olet täällä

WisuEnnusteella kohdistat kasvitautitorjunnan ja seuraat nurmen D-arvoa

WisuEnnuste yhdistää WebWisusta tiedot lohkon esikasvista, muokkausmenetelmästä, lajikkeesta ja kylvöpäivästä sekä lohkon säätiedot Ilmatieteen laitoksen sovelluksesta. Niistä se laskee taudin todennäköisyyden lohkolla viikon kuluttua. Kun tautiriski ylittyy, WisuEnnuste lähettää hälytyksen puhelimeen. WebWisussa näet lisätietoa riskistä.

WisuEnnusteen avulla kohdistat tautien torjunnan todelliseen tarpeeseen, vältät kustannuksia, turhaa työtä ja ympäristön kuormitusta.

WebWisussa voit seurata lohkojen tautiriskejä ja miten riskit lohkoilla poikkeavat. Näet miten riskiin vaikuttavat mm. muokkaustapa, viljelykierto ja lajike.

WisuEnnusteessa on ennustemallit ohran verkkolaikulle sekä vehnän piste- ja ruskolaikulle.

Nautatiloille tietoa nurmen D-arvon kehittymisestä

D-arvon kehittymistä Wisu Ennuste seuraa lohkon apilapitoisuuden ja lämpösummakertymän perusteella. Kun D-arvo lähestyy asetettua tavoitearvoa, saat hälytyksen puhelimeen tai sähköpostiin.

WebWisusta voit katsoa lisätietoa ja tarkastella D-arvoa lohkoilla. Tiedät, missä rehunkorjuuta kannattaa kiirehtiä ja varmistat rehun hyvän laadun.

Viljelytiedot ennuste poimii WebWisusta ja lämpösummakertymän Ilmatieteenlaitoksen sovelluksesta neliökilometrin tarkkuudella.

ProAgrian kasvineuvojien osaamisella täydennät halutessasi ennustetta. Voit kysyä lisätietoa toimenpiteistä ja esimerkiksi apua torjuntasuosituksiin sekä arviointia torjunnan kannattavuudesta. Asiantuntijoiden tuesta voit sopia oman alueen kasvineuvojan kanssa.

WisuEnnusteen käyttämiseksi viljelysuunnitelman tulee olla WebWisussa.

Tuotamme palvelun yhteistyössä Ilmatieteenlaitoksen kanssa.

HUOMI! WisuEnnuste tulee tilata 9.6. mennessä, jotta Ilmatieteen laitokselta saadaan säähavaintopisteet sovelluksen käyttöä varten. Lohkon viljelytiedot WisuEnnuste poimii WebWisusta.

Tutustu WisuEnnusteeseen ja tilaa se käyttöösi

 

 

Samankaltaista sisältöä