Pioneerin Maximus D06 haastoi CL -syysrapsit

Somerolaisella tilalla Pioneerin Maximus 06 haastoi testiin kaksi CL syysrapsilajiketta. Lue kuinka ne pärjäsivät talven yli.

Pioneer Maximus PR44D06 on jo osoittanut vahvuutensa kestämään Suomen talvien hyvinkin vaihtelevat olosuhteet. Tänä vuonna Etelä-Suomessa lumet sulivat pelloilta jo maaliskuun alussa. Kuun jälkipuoliskolla yöpakkaset, tuuli ja aurinko olivat kova rasite syysrapsille, mutta onneksi roudaton maa mahdollisti juuristolle maasta vettä. Huhtikuun viileästä säästä huolimatta syysrapsit ovat jo hyvässä kasvussa.

Suomessa on Clearfield- tuotantomenetelmällä saatu kokemuksia jo muutamana vuonna kevätrypsillä, rikkakasvien torjunta tehdään Clamox herbisidillä. Nyt näitä CL- lajikkeita on kehitetty myös syysrapsille.

Somerolaisella tilalla Pioneerin Maximus 06 haastoi testiin kaksi CL syysrapsilajiketta. Elokuun 10 päivä kylvettiin 12 metrin kaistoina Pioneer Maximus 06, Pioneer PX111CL ja Imistar CL- lajikkeet. Kaikkien lajikkeiden siemenmäärä säädettiin 50 kpl:een taimimäärälle / neliö. Koska Clamoxia ei ollut käytettävissä rikkakasvien torjuntaan, ruiskutus tehtiin Butisan Top- valmisteella rapsien 1-2 –lehtivaiheessa. Kosteassa maassa saatiin rikkakasveihin hyvä teho.

Viime lauantaina kasvustoille levitettiin YaraBelan Sulfan rikkilannosta. Kukkavarren pituuskasvuvaiheessa vielä toinen lannoituskerta. Kasvustot tulevat saamaan myös Zoom –lehtilannoitetta.

Pioneer Maximus 06 on talvehtinut täydellisesti, yhtään tainta ei ole uupunut talven aikana. Pioneerin CL- lajike on miltei yhtä hyvä, vain jostakin joku taimi menehtynyt. Imistar- CL kasvusto on harventunut enemmän, taimia kuitenkin jäljellä kohtuullinen määrä.

Kuvassa vasemmalla Imistar- CL ja oikealla Pioneer Maximus 06.
Vasemmalla Pioneer- CL ja oikealla Imistar- CL. Kuvat Somerolta 19.4.2015

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja