Olet täällä

Mitä kellastuneelle oraalle voi tehdä?

Typenpuute kellastuttaa viljan alimmat lehdet.

Auta vilja uuteen kasvuun

Sateinen ja viileä kasvukausi on kellastuttanut oraita tiivistyneillä mailla. Kellastuminen alkaa alimman lehden kärjestä ja saa koko kasvuston näyttämään huonokuntoiselta. Liika vesi häiritsee juurten kasvua ja ravinteiden ottoa, ja samalla se aiheuttaa typen ja rikin huuhtoutumista ja typen haihtumista ilmaan.

Säätiedotukset lupaavat kasvulle suotuisempia päiviä ja ravinteiden puutteesta kärsiviä lohkoja voi auttaa uuden kasvun alkuun lisälannoituksella. YaraBela Suomensalpietari ja Sulfan ovat parhaat vaihtoehdot typpi-rikkilannoitukseen. 70-100 kg/ha auttaa pahimman yli. Jos lannoitusvaraa ei enää ole, voi ravinteidenottoa tehostaa YaraVita Gramitrel ja Mancozin ruiskutuksilla 1-2 l/ha +200 l vettä.

YaraVita sekoitustaulukko kasvinsuojeluaineiden kanssa löytyy linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä