Olet täällä

Sinustako Ruispalojen rukiin viljelijä?

Raisioagron sopimusmalleissa on mielenkiintoisia uutuuksia. Markkinahintaisen ja kiinteähintaisen sopimuksen lisäksi tarjoamme toimitusjaksosopimusta ja rukiin erikoisopimusta. Toimitusjaksosopimuksia teemme kaikista muista viljoista paitsi mallasohrasta ja öljykasveista. Raisioagro tekee viljelysopimuksia kaikista viljoista; mylly-, mallas- ja rehukäyttöön. Sopimuksia tehdään niin tavanomaisesta että luomuviljasta.

Rukiin erikoissopimus

Rukiin erikoissopimuksen ruis jauhetaan Vaasan ruispaloihin. Rukiin erikoissopimukseen voidaan eriyttää eriä joko markkinahintaisesta tai kiinteähintaisesta sopimuksesta. Sopimusetu on 3 €/tonni toimituksista 1.10 – 31.12.2107 ja 5 €/tonni toimituksista 1.1. – 30.6.2018. Kotimaisen rukiin kysyntä jatkuu vahvana, joten tämä kannattaa huomioida kevään kylvösuunnitelmissa.

Toimitusjaksosopimus kannattaa

Toimitusjaksosopimuksessa erän perushinta on viljan myynnin hetkellä oleva perushinta. Myyntiajankohdan viljelijä voi päättää itse parhaassa katsomassa hintatilanteessa. Saat sopimusetua sitoutumalla toimittamaan erän Raisioagron määrittämien toimitusjaksojen puitteissa. Esimerkiksi sitoutumalla toimittamaan sopimuserän touko – kesäkuussa, saat sopimusetua 5 €/tonni. Tällä sopimusmallilla ei viljan myyjällä ole hävittävää, koska hinnan voi kiinnittää parhaaseen hintaan. Raisiolle hyöty tulee pienempänä varastoimis- ja pääomakustannuksena.

Toimitusjaksosopimuksia teemme myllyvehnästä, suurimokaurasta ja ohrasta sekä rehuviljoista.

Viljelysopimus on tuttu tapa vahvistaa yhteistyötä käyttäjän ja viljelijän välillä. Uusien tuotteiden lanseeraus on mahdollista, kun meillä on laadukas kotimainen, omilta sopimusviljelijöiltä tullut vilja ja kuluttajien luottamus maukkaisiin Raision tuotteisiin.

Tutustu sopimusehtoihimme sivuillamme tai keskustele asiakkuusvastaavamme kanssa. Viljelysopimukset voit tehdä Viljalaarissa tai asiakkuusvastaavan kanssa.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä