Tilaa syysöljykasvien kylvösiemenet Avenalta

Syysrypsin ja –rapsin kylvöajankohta on vasta heinä-elokuun taitteessa, mutta kasvukauden edetessä vauhdilla, se tulee taas nopeammin kuin arvaammekaan! Avenalla on myynnissä Armstrong-syysrapsin ja Legato-syysrypsin kylvösiemeniä.

Syysrypsin ja –rapsin kylvöajankohta on vasta heinä-elokuun taitteessa, mutta kasvukauden edetessä vauhdilla, se tulee taas nopeammin kuin arvaammekaan! Avenalla on myynnissä Armstrong-syysrapsin ja Legato-syysrypsin kylvösiemeniä.

Avenan valikoimassa on Legato-syysrypsin ja Armstrong-syysrapsin kylvösiemenet

Legato on voimakasjuurinen ja lujavartinen syysrypsilajike, jonka jalostaja on Jõgeva Plant Breeding. Siemenet myydään yksikköinä ja yhdessä yksikössä on 2,5 miljoonaa itävää siementä ja se riittää noin 2,5 hehtaarille. Hinta 79 €/yksikkö (alv 0, sisältää toimituksen).

ArmstrongBOR on satoisa ja talvenkestävä lajike, jonka jalostaja on Limagrain. Armstrongin kasvupiste pysyy syksyllä lähellä maanpintaa, mikä parantaa talvenkestävyyttä. Armstrongia suositellaan viljelyvyöhykkeille I-II. Siemenet myydään yksikköinä ja yhdessä yksikössä on 1,5 miljoonaa itävää siementä ja se riittää noin 2,5 hehtaarille. Hinta 189 €/yksikkö (alv 0, sisältää toimituksen).

Tee siementilaus ottamalla yhteyttä Avenan ostajiin tai tällä lomakkeella. Toimitamme siemenet suoraan tilalle hyvissä ajoin ennen kylvöajankohtaa. Tilaathan siemenet 31.7.2017 mennessä!

Kylvö heinäkuun lopusta elokuun puoleen väliin mennessä

Sekä syysrypsin että –rapsin kylvöajankohta on heinäkuun loppupuolelta elokuun puoleen väliin saakka. Syysrypsillä suositeltu kylvötiheys on noin 100 kpl/m2 ja syysrapsilla noin puolet tästä (40-60 kpl/m2). Liian tiheässä kasvustossa kasviyksilöt voiva syksyllä kilpailla liikaa keskenään. Aikainen kylvö varmistaa, että kasviyksilöt ehtivät kasvaa riittävän suuriksi ennen talvea.

Esikasveiksi soveltuvat aikaiset viljat tai nurmet ja viherkesannot. Tänä vuonna todennäköisesti aikaiset viljat eivät ehdi puintikuntoon riittävän ajoissa. Nurmet kannattaa lopettaa riittävän ajoissa kyntämällä ja syksyllä tulee muistaa etenkin nurmilohkoilla etanoiden torjunta. Lohkon valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lohkolle ei keräänny seisovaa vettä, syysöljykasvit ovat alttiita sille ja jääpoltteelle.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja