Aikainen Emilio jo tähkällä

Inkoon Västankvarnin koetilla on kylvetty viime syyskuun 9 päivänä virallinen syysvehnän lajikekoe.

Emilio on jo kokonaan tähkällä ja on Urhoa aikaisempi
Inkoon Västankvarnin koetilla on kylvetty viime syyskuun 9 päivänä virallinen syysvehnän lajikekoe. Talvi oli syysvehnille haastava vähäisen lumen ja jääpeitteen vuoksi sekä lisärasitteena vielä huhtikuun yöpakkaset. Kaikilla lajikeruuduilla on epätasaisuutta. Viljelijän Bernerin uusi aikainen Emilio syysvehnä on kuitenkin selviytynyt olosuhteisiin nähden hyvin ja sen talvehtiminen on ollut lajikkeiden parhaasta päästä. Emiliolla on hyvän talvenkeston lisäksi kaksi erinomaista ominaisuutta; 1. lajike on hyvin aikainen 2. sen satopotentiaali on korkea. Tässä Västankvarnin kokeessa nyt on hyvin nähtävillä Emilion aikaisuus muihin lajikkeisiin verrattuna. Lajikekokeesta ei voida satotuloksia verrata kokeen epätasaisuuden vuoksi. Emilion aikaisuus mahdollistaa ”normaalikesänä”
Emilio erottuu muista syysvehnälajikkeista vihneellisestä tähkästä. Viihneet lisäävät yhteyttämistä ja lisäävät lajikkeelle satopotentiaalia
sadonkorjuun niin aikaisessa vaiheessa, että ehditään kylvää ajoissa syysrapsia. Ja syysrapsin jälkeen taas syysviljaa. Kasvukauden aikana syyskasvit kestävät kevätkasveja paremmin niin liiallisia sateita kuin pitkiä kuivuusjaksojakin. Emilion siementä on saatavana Viljelijän Berneriltä.

Västankvarnin Peltopäivä on 6.7.

Tule tutustumaan Viljelijän Bernerin näyttelyosastoon sekä

Suomessa viljelyssä olevista syysvehnälajikkeista on Urho ollut aikaisin lajike. Urho lajikkeella tähkiminen on juuri alkamassa.
Emilioon syysvehnän virallisessa lajikekokeessa.

Katso tästä video Emiliosta vuodelta 2016

https://www.youtube.com/watch?v=mi8nZSIyF6I&t=2s

Kuvat Västankvarnista 22.6.2017.

viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja