Olet täällä

Asiakkaille entistä parempaa palvelua satovuodelle 2017/18

Suomen Viljavan kyky palvella asiakkaitaan satovuonna 2017/18 paranee entisestään. Mittavat investoinnit valmistuvat elokuun alkupuolella, jotka tehostavat viljan vastaanottoa, varastointia sekä laivalastausta. Lisäksi toimintaprosesseja sujuvoitetaan. Painopiste investoinneissa ja toimintaprosessien kehittämisessä on tehostaa sadonkorjuuajan vastaanottoa sekä laivalastausta.

 

Rauman laivalastain, Loviisan tasovarastot ja Seinäjoen kuivurin siirto Kokemäelle valmistuvat syksyn puintikaudeksi.

Raumalla laivanlastausteho yli kaksinkertaistuu ja väylän syvennyksen valmistuttua vuoden loppuun mennessä suurempien Handy-luokan laivojen lastaus sujuu nopeasti.

Loviisan tasovarastot tuovat 60 % lisää varastointikapasiteettia. Kippauspaikkojen lukumäärä moninkertaistuu, mikä tehostaa viljan vastaanottoa puintiaikana.

Kokemäelle siirrettiin Seinäjoen viljan kuivuri. Se pystytettiin ns. siemensiiloston kylkeen. Tuoreviljoilla on oma erillinen vastaanottopisteensä, jolloin kuivan viljan vastaanotto sujuu tehokkaasti. Tuoreviljasiiloja sekä siiloja kuivatulle viljalla tuli lisää siilotilaa käyttöön.

Lisäksi on tehtyvarastoilla monia muita parannuksia, jotta sadonkorjuuajan vastaanottokyky olisi mahdollisimman suuri.

Ennakkonäytteitä analysoidaan perinteiseen tapaan kattavasti Viljavan varastoilla sadonkorjuuaikana 1.8.-30.9.2017. Varastot ovat Koria, Turenki, Ylivieska, Seinäjoki, Kokemäki, Loimaa, Perniö ja Mustio. Muuna ajankohtana ennakkonäytteitä analysoidaan Korian varastolla.

Luomuviljaa otetaan vastaan 1.7.2017 alkaen Hämeenlinnan ja Kokemäen varastoilla sekä Rauman ja Helsingin satamavarastoissa.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä