Olet täällä

Vehnälle optimi tautiaine ensi kesäksi

Korkealaatuisen vehnän yksi tärkeä resepti on huolehtia riittävän pitkätehoisesta ja tehokkaasta tautisuojasta. Uudet lajikkeet ja täsmälannoitus antavat potentiaalia korkeisiin satotasoihin, mutta näihin päästäkseen vehnä täytyy suojata kasvitaudeilta. Ascra Xpro on koko Euroopassa uusin kahden SDHI-tehoaineen ja tehokkaimman triatsolin valmis seos. Sen koostumus on räätälöity vehnälle ja ohralle, sen sisältämä fluopyraami pysäyttää välittömästi jo levinneiden kasvitautien etenemisen ja biksafeeni tehoaa hitaammin suojaamalla kasvua pitkään. Poikkeuksellinen yhdistelmä takaa tehokkaan suojan ja parantaa sadon laatua. Xpro-teknologia auttaa kasvia kestämään myös hetkellisiä stressiolosuhteita.

Brittien neljän vuoden tutkimuksissa (9 eri koepaikkaa, kokeiden tekijä riippumaton ADAS) Xpro-ruiskutuksilla saatiin 500 kg/ha suurempi sato vaikka kasvitauteja ei esiintynyt. Tämä johtuu siitä, että kasvi yhteyttää ja täyttää jyvää tehokkaammin Xpro-ruiskutuksen jälkeen.

 

Verner Nuuros, Palikaisten kartano

”Käytimme Ascra Xprota vehnällä ja olin

tyytyväinen tautiaineen tehoon sekä lopulta

vehnän laatuun ja satotasoon. Käytän

Ascra Xprota jatkossakin, koska haluan

parhaan irti sadosta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä