Kylvötahti kiihtyy Yhdysvalloissa

Myös Yhdysvalloissa kylmän, märän ja lumisen alkukevään jälkeen ovat kevätkylvöt päässeet todelliseen vauhtiin.

Kotimaassa kylvöt etenevät nyt huimaa tahtia. Myös Yhdysvalloissa kylmän, märän ja lumisen alkukevään jälkeen ovat kevätkylvöt päässeet todelliseen vauhtiin.

Maissi viiden vuoden keskiarvosta jäljessä

Yhdysvaltojen maatalousministeriön USDA:n tuoreen arvion mukaan maissisadosta on nyt kylvettynä yli 60 prosenttia. Vielä kolme viikkoa sitten lukema oli 5 prosenttia.

Osavaltioiden väliset erot ovat suuria, mutta lähes kaikkialla kylvötahti on kuitenkin viiden vuoden keskiarvosta jäljessä.

Maissi on maailman käytetyin rehuvilja ja sitä tuotetaan vuosittain yli miljardi tonnia. Yhdysvalloista odotellaan tänä vuonna hieman viime vuotta pienempää maissisatoa, noin 355 miljoonaa tonnia.

Soija hyvässä vauhdissa

Yhdysvaltojen soijasadosta on nyt USDA:n arvion mukaan kylvettynä noin 35 prosenttia. Viiden vuoden keskiarvo tähän aikaan on 26 prosenttia.

Yhdysvallat on tuottanut viime vuosina hieman alle 120 miljoonaa tonnia soijapapua. Koko maailmassa tuotannon on arvioitu olevan tulevalla kaudella noin 355 miljoonaa tonnia.

Kevätvehnien kylvö hidasta

Kevätvehnistä maassa on vasta noin 58 prosenttia, mikä on selkeästi viiden vuoden keskiarvon (67 %) alapuolella.

Syysvehnistä noin 36 prosenttia on arvioitu olevan hyvässä tai erinomaisessa kunnossa. Viikko sitten lukema oli 34 prosenttia.

Yhdysvallat on yksi suurimmista vehnän vientimaista ja sen on arvioitu tuottavan tänä vuonna noin 50 miljoonaa tonnia vehnää. Tuotantoennuste on hyvin samansuuntainen kuin viime vuonna, mutta selvästi edellisvuotta alhaisempi.

Lähde: USDA Crop Progress Report, IGC Grain Market Report

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja