Olet täällä

Greenstim® suojaa kasveja stressiolosuhteissa

Poikkeuksellisen lämmin ja kuiva kasvukauden alku on laittanut monet viljelykasvit ahtaalle. Lisäksi nopeat lämpötilan vaihtelut ja mahdolliset yöhallat ovat kasvien kasvua ja sadonmuodostusta uhkaavia stressitekijöitä. Erityisesti kriittisissä kasvuvaiheissa kuten taimettumisvaiheessa, kukinnan aikana ja perunalla mukulanmuodostuksen alkuvaiheessa epäedullisten olosuhteiden vaikutus satoon on huomattava.  

Glysiinibetaiini on kasvien tehokas ja tunnettu luontainen suojautumiskeino epäedullisia olosuhteita vastaan. Greenstim-valmiste sisältää 97 prosenttia sokerijuurikkaasta eristettyä glysiinibetaiinia, ja sen avulla voidaan parantaa sadon määrää ja laatua stressiolosuhteissa. Greenstim on helposti veteen sekoittuvaa kidemäistä jauhetta, joka ruiskutetaan kasvustoon stressiolosuhteiden uhatessa.

Greenstimin sisältämä glysiinibetaiini imeytyy nopeasti lehtien pinnalta kasvisolukkoon ja levittäytyy kaikkialle kasvissa. Se säilyy kasvissa jopa kolmen viikon ajan parantaen kasvisolujen vesitasapainoa ja normaalia yhteyttämiskykyä stressiolosuhteissa. Samalla se helpottaa ravinteiden kulkeutumista kasvissa.

Sopii kaikille viljelykasveille

Greenstim sopii kaikille viljelykasveille ja sen satoa lisäävä vaikutus on todettu esimerkiksi ruoka- ja tärkkelysperunalla, joilla kuivuus ja korkeat lämpötilat rajoittavat sadontuottoa. Perunan luontainen glysiinibetaiinin muodostuskyky on heikko. Kuivina ja helteisinä kesinä Greenstim-ruiskutus onkin lisännyt perunan mukula- ja tärkkelyssatoa keskimäärin 10 prosenttia. Perunalla Greenstim-ruiskutus annetaan mukulanmuodostuksen alkuvaiheessa ja tarvittaessa käsittely uusitaan 2-3 viikon kuluttua.

Avomaan vihannekset hyötyvät Greenstimistä alhaisten lämpötilojen tai nopeiden lämpötilanvaihteluiden uhatessa. Marjakasveilla ja hedelmäpuilla Greenstim vähentää kukinnan aikaisen hallan aiheuttamaa sadonmenetystä sekä kuivuuden aiheuttamaa raakileiden putoamista. 

Greenstimin käyttömäärä perunalla, vihanneksilla ja muilla peltokasveilla on kaksi kilogrammaa hehtaarille. Hedelmäpuiden ja marjakasvien hallantorjuntaan suositellaan käyttömäärää 3-4 kilogrammaa hehtaarille. Sopiva vesimäärä ruiskutuksessa on noin 300-600 litraa hehtaarille. Kiinnite parantaa valmisteen levittymistä ja se voidaan ruiskuttaa yhdessä kasvinsuojeluaineiden ja lehtilannoitteiden kanssa. Greenstim on hyväksytty myös luomuviljelyyn.

Lisätietoja Greenstimistä ja myynti: www.verdera.com 

Kyselyt: puh. 010 217 3713

Kommentit

Samankaltaista sisältöä