Olet täällä

Lannoitteiden hinnat Suomessa seuraavat maailmanmarkkinahintoja

Uuden lannoitevuoden myynti alkaa tiistaina 26.6. ja toimitukset käynnistyvät heinäkuun alusta.

Viime lannoitevuoden alkuun verrattuna hinnat ovat noin 4–9 prosenttia korkeammat. Toukokuun hintoihin verrattuna hinnat laskevat 10–15 prosenttia.

− Lannoitteiden hinnat ovat olleet nousussa maailmanmarkkinoilla. Lannoitteiden hinta Suomessa seuraa Euroopan hintoja. Tällä hetkellä Keski-Euroopassa lannoitteita myydään noin 15 prosenttia viime vuotta korkeammalla hintatasolla, toteaa Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen.

Kansainvälisen hintakehityksen taustalla on hyvänä jatkunut lannoitteiden kysyntä ja valmistuskustannusten nousu.

− Päättyneellä kaudella lannoitekauppa on käynyt kohtuullisen hyvin. Ravinteita käytetään vastaamaan uusien, entistä satoisampien vilja- ja nurmilajikkeiden tarvetta. Kiinnostus myös metsänlannoitukseen on kasvanut, kertoo Räsänen.

Uusia tuotteita ja digitaalisia ratkaisuja

Yaran valikoimaan on tuotu kaksi uutta tuotetta: YaraMila Y 5 (20−4,6−10−3) ja YaraMila Y 6 (15−6,5−12,5−3). Ne sisältävät typpeen nähden runsaasti fosforia ja kaliumia, sillä Suomen peltojen viljavuus on laskenut huolestuttavasti. Uudet tuotteet sopivat erityisesti syysviljojen kylvölannoitukseen, nurmen perustamiseen ja entistä yleisempään viljojen ja öljykasvien jaettuun lannoitukseen.

Yara investoi vahvasti digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. Yrityksen tavoitteena on luoda maailman johtava kasvinravitsemuksen digitaalinen ympäristö. Yaran uusi ilmainen digitaalinen alusta ja satelliittipalvelu ovat keränneet kevään aikana suuren kävijämäärän.

− MyYara-alusta ja satelliittipalvelu ovat uudenlainen päänavaus, ja tuomme jatkossa lisää uusia digitaalisia ratkaisuja suomalaisten viljelijöiden tarpeisiin, kertoo Yaran Suomen markkinointipäällikkö Lauri Heimala.

 

Lisätietoja:   
Timo Räsänen, kaupallinen johtaja, Yara Suomi Oy, puh. 050 3374 514

Lauri Heimala, markkinointipäällikkö, Yara Suomi Oy, puh. 050 5268 565

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä