Olet täällä

Oletko sinä saanut kauran puhtaudesta laatulisää?

Oletko sinä saanut kauran puhtaudesta laatulisää?

Raisio otti käyttöön viime syksynä suurimokauran laatuhinnoittelun vieraiden viljan jyvien osalta. Tavoitteena on saada mahdollisimman puhdasta kauraa, jossa ei ole muiden viljojen jyviä. Toisena tavoitteena on saada viljelijät tavoittelemaan korkeaa laatua ja kiinnittämään huomiota toimenpiteisiin, joilla on kauran laatuun vaikutusta.

Yli 90 % toimitetuista kauraeristä on saanut laatulisää

Nyt on kahdeksan kuukautta kauraa vastaanotettu laatuhinnoittelumuutoksen jälkeen. Yli 90 % toimitetuista eristä on saanut laatulisää muutoksen johdosta. Oletko sinä saanut? Osalle kahden euron laatulisä on tainnut tulla yllätyksenä, positiivisena sellaisena.

Laatuun voi vaikuttaa huolellisuudella

Uuteen kauteen valmistauduttaessa kannattaa kauran laatu pitää koko ajan mielessä. Ensimmäinen tärkeä toimenpide on kylvösiemenen laatu ja sen muiden viljojen jyvät. Käytä sertifioitua siementä tai lajittele kylvösiemeneksi tarkoitettu erä huolellisesti. Kylvön yhteydessä kylvökone kannattaa puhdistaa huolellisesti eri kylvöerien välissä. Sadonkorjuun, kuivauksen, varastoinnin ja kuljetuksen aikanakin on huolellisuus tärkeää.

Kauran laatuun voi siis vaikuttaa monin tavoin. Pidetään laatu mielessä ja tavoitellaan lisäeuroja myös tulevan kesän sadosta.

PS: Suurimokauran viljelysopimuksia voi edelleen tehdä Raisiolle.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä