Tautiaineuutuus Balaya® - Uusi kemia tuo uusia mahdollisuuksia

BASF:n tautiaineuutuus Balaya tutkitusti imeytyy nopeasti, levittyy tasaisesti ja tehoaa useisiin viljojen kasvitauteihin ja antaa jopa 6 – 7 viikkoa kestävää tautisuojaa.

Remote video URL

Helmikuussa 2022 rekisteröinnin saanut BASF:n tautiaineuutuus Balaya on odotettu uutuus Suomen markkinaan. Revysol- ja pyraklostrobiini-tehoaineita sisältävä Balaya tutkitusti imeytyy nopeasti, levittyy tasaisesti ja tehoaa useisiin viljojen kasvitauteihin. Tehokas tehoaineyhdistelmä tarjoaa jopa 6 – 7 viikkoa kestävää tautisuojaa.


Balayalla ei ole pohjavesirajoitusta. Valmiste soveltuu käytettäväksi yksinään, jolloin erillisiä tankkiseoskumppaneita ei tarvita. Käyttö on joustavaa, sillä käsittely voidaan tehdä korrenkasvun alusta kukinnan loppuun (BBCH 30–69). Balayan pitkälle optimoitu formulaatio takaa nopean imeytymisen ja tasaisen leviämisen kasvustoon kylmissäkin olosuhteissa.

Täsmäviljelyteknologian avulla Balaya valmisteella käsitelty teksti erottuu pellossa selvästi tautisemmasta käsittelemättömästä osasta.

Tehokas jo pienilläkin vesimäärillä

Suomessa Balayaa on testattu kolmen vuoden ajan Hauhon kenttäkokeissa. “Tulokset ovat olleet hyvin lupaavia”, toteaa Hannes Höykälä BASF:ltä. “Normaalisti tautien torjuntakokeissa käytetään ruiskutuksissa 200 l/ha vesimäärää. Kuitenkin huomionarvoista on, että Balayalla tautitorjunta on ollut tehokasta, vaikka ruiskutuksissa on käytetty tavallista pienempää, 100 l/ha vesimäärää. Formulaatin ja tehoaineiden systeemisten ominaisuuksien ansiosta Balaya on tehokas ruiskutettaessa pienilläkin vesimäärillä. Tämä mahdollistaa viljelijöille entistä enemmän ruiskutuskapasiteettia”, Höykälä sanoo.

Balayan pyraklostrobiini-tehoaine parantaa kasvien elinvoimaisuutta stressiolosuhteissa, kuten kuivuudessa ja kuumuudessa. Valmisteen avulla kasvusto pysyy pidempään vihreänä ja yhteyttävänä stressaavissakin olosuhteissa.

Revysol-tehoaine tuo uuden työkalun resistenssin hallintaan. Vanhemman sukupolven triatsolien tehon on havaittu heikentyneen tiettyjen kasvitautien, esimerkiksi harmaalaikun (Zymoseptoria tritici), torjunnassa. Uusi Revysol kemia vähentää tätä kehitystä ja se tehoaa myös resistentteihin tautikantoihin. Revysolin tehoon voi luottaa, sillä se kiinnittyy taudinaiheuttajan kohde-entsyymiin keskimäärin 100 kertaa tiukemmin kuin perinteiset triatsolit.

Lisää tietoa tuotteesta löydät BASF:n nettisivuilta.


Balayaa myy Lantmännen Agro.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja