Ota Follow a Farmer -kanava seurantaan ja tiedät mitä tiloilla tapahtuu

Seitsemän maanviljelijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta ovat mukana BASF:n Follow a Farmer-kampanjassa. Tule mukaan seuraamaan mitä tiloilla tapahtuu kasvukauden aikana.

Tänä vuonna Follow a Farmer kampanjassa ovat mukana Aija Kalek Pornaisista, Elina Valkeinen Elimäeltä ja Hannu Eskola Loimaalta. Jokainen viljelijä kertoo Follow a Farmer YouTube -kanavalla kasvukauden tapahtumista ja töistä omalla tilallaan. Yhteistä heille kaikille on halu jakaa tietoa työstään ja tapahtumista maatiloillaan katsojien opiksi.

Follow a Farmer -kampanja mahdollistaa tutustumisen erilaisten maatilojen arkeen sekä yrittäjien jokapäiväiseen työhön. Kasvukauden aikana julkaistavilla videoillaan Aija, Elina ja Hannu kertovat kasvukauden etenemisestä, omista viljelyratkaisuistaan ja niiden seurauksista. Katsojat pääsevät mukaan seuraamaan tilan tapahtumia ja sattumuksia aidossa ympäristössä. YouTuben, Instagramin ja Facebookin kommenttien kautta Aijalle, Elinalle ja Hannulle voi esittää myös kysymyksiä heidän maatiloistaan, työstään tai valitsemistaan viljelystrategioista.

Peltotöitä ja urakointia

Aija Kalek viljelee Rantalan tilaa Pornaisissa, Laukkosken kylässä. Kasvinviljelyn lisäksi tilalla harjoitetaan koneurakointia ja polttopuiden myyntiä. Tilan päätuotantokasveja ovat kevätviljat ja öljykasvit, lisäksi viljelykierrossa on syys- ja maanparannuskasveja.

Aijan tavoitteena on tuottaa laadukasta satoa kustannustehokkaasti. Kaikki tuotantopanokset kilpailutetaan ja resursseja pyritään käyttämään viisaasti. ”Ennen kuin pellolle mennään, on hyvä miettiä kannattaako lisälannoitus tai kasvinsuojelu tehdä ja tuoko se sijoitetun euron takaisin”, Aija sanoo.

Tarkkaa talouden seurantaa

Elina Valkeinen viljelee Tomppilan tilaa Elimäellä, Raussilan kylässä. Tomppilan tilalla viljellään monipuolisesti syys- ja kevätviljoja sekä öljykasveja, lisäksi viljelykierrossa on maanparannusnurmea ja monimuotoisuuspeltoja. Elina työskentelee myös ProAgria Etelä-Suomen kasvintuotannon neuvojana ja saa sitä kautta paljon oppia ja uusia näkökulmia myös oman tilansa toimintaan.

Kaiken suunnittelun pohjana hän pitää tilan talousjohtamista. ”Katetuottolaskelmien mukaan parhaimpaan taloudelliseen tulokseen päästään suuremmilla sadoilla sekä kohtuullisilla kiinteillä kustannuksilla”, Elina sanoo.

Avoimin mielin ja sopivan rennosti

Hannu Eskola viljelee Iso-Eskolan tilaa Loimaalla, Kojonkulman kylässä. Iso-Eskolan tilalla viljellään monipuolisesti syys- ja kevätviljoja, lisäksi viljelykierrossa on hernettä ja kuminaa. Tänä vuonna Hannu viljelee ensimmäistä kertaa myös sokerijuurikasta.

Hannun tavoitteena on pitää pellot hyvässä kunnossa ja panostaa erityisesti kasvien alkukehitykseen, sillä tällöin lähtökohdat suureen satoon ovat paremmat. ”Syyskylvöisiä kasveja pyritään pitämään viljelykierrossa mahdollisimman paljon ja avoimin mielin tulee kokeilla myös uusia kasveja”, Hannu sanoo.

Mukana myös KM:n ruutukisassa

Käytännön Maamiehen järjestämässä ruutukisassa on tänä vuonna mukana todellinen Follow a Farmer -joukkue. Aija, Elina ja Hannu kilpailevat suurimmasta sadosta ja parhaasta taloudellisesta tuloksesta yhdessä kahden viime vuoden Follow a Farmer viljelijän, Mikko Mäki-Latvalan ja Martti Tytykosken kanssa. Kilpailulajikkeena joukkueella on Sting-ohra.

Tule mukaan seuraamaan kasvukautta ja kisamenestystä Follow a Farmer -viljelijöiden mukana!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja