07.07.22

Punahomeen tarkkailu nyt ajankohtaista – torju Patelilla tarvittaessa

Viljojen punahomeen tarkkailu on nyt ajankohtaista, sillä ne ovat tulossa tähkälle. Punahomeen saat torjuttua Patel 300 EC-valmisteella. Samalla torjut myös muita mahdollisia kasvitauteja.

Patel 300 EC:ta voidaan viljoilla käyttää kukinnan aikana (BBCH 61-69) punahometorjuntaan. Tähkäfusarioosien/punahomeen torjunnalla voidaan myös vähentää mykotoksiinien (esimerkiksi DON) määrää jyvässä. Käyttömäärä punahometta torjuessa 0,5-0,65 l/ha kukinnan aikana. Samalla torjutaan myös muita mahdollisia kasvitauteja.

Jos viljelet öljykasveja, Patelilla voit torjua myös pahkahometta ja mustalaikkua.

Patel 300 EC

Patel 300 EC on systeeminen kasvitautien torjunta-aine ennaltaehkäisevällä ja hoitavalla vaikutustavalla viljoille ja öljykasveille. Tehoaine protiokonatsoli kuuluu triatsolien ryhmään ja estää patogeenisten sienitautien solukalvojen kasvua. Patel 300 EC sisältää protiokonatsolia ennenäkemättömän väkevällä pitoisuudella - tehoainetta peräti 300 g/litra!

Viljoilla tuotetta voi käyttää joustavasti korrenkasvun alusta kukinnan loppumiseen asti esimerkiksi laikkutautien, härmän, ruosteiden ja punahomeen torjuntaan. Öljykasveilla sillä voidaan torjua pahkahometta ja mustalaikkua tehokkaasti kukinnan aikana.

Patel 300 EC:ta voi käyttää yksinään tai tankkiseoksissa esimerkiksi strobiluriini-tuotteiden kanssa. Tankkiseokset ovat yleisesti suositeltavia resistenssihallinnan kannalta.

Patel 300 EC:lla ei ole pohjavesirajoituksia ja se on sateenkestävä tunnin päästä käsittelystä. Käyttömäärä on viljoilla 0,33-0,65 l/ha, punahometta torjuttaessa 0,5-0,65 l/ha, ja öljykasveilla 0,3-0,6 l/ha.

Tutustu tarkemmin tuotteeseen ja käyttöohjeisiin Nordisk Alkalin sivuilta tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Patel 300 EC on saatavilla Lantmännen Agron valikoimista.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja